El CAP de Roses estrena Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia gràcies a la col·laboració de GiRotary

Dissabte 18 de juny, va tenir lloc la inauguració de la la Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia del CAP de Roses, que ha estat totalment renovada gràcies a l’aportació econòmica de prop de 10.000 euros que ha fet GiRotary, agrupació dels Clubs Rotaris de les comarques gironines. A l’acte van assistir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danés, que van agrair als Rotarys aquesta aportació per a la població de Roses.
21/06/2016 13:41 -    

El centre de salut de Roses va incorporar les prestacions de Cirurgia Menor i Crioteràpia a la seva carta de serveis l’any 2005, quan es van formar dos professionals de l’equip per dur a terme aquest servei i millorar així l’atenció a la ciutadania de l’Àrea Bàsica de Salut. Des d’aleshores al CAP Roses es realitzen cada any unes 300 intervencions de cirurgia menor i unes 750 sessions de crioteràpia.

La cirurgia menor és una de les competències abordables des dels centres d’atenció primària i aporta molts beneficis, tant per als pacients com per als professionals i el centre mateix, atès que millora l’accessibilitat dels pacients al sistema perquè evita la llista d’espera de l’hospital de referència, es fan menys tràmits burocràtics, l’usuari guanya en satisfacció i, per tot això, el centre millora el seu prestigi. A més, és un valor pel que fa a la sostenibilitat ja que, pel fet d’evitar la derivació a l’especialista, aquest pot destinar el temps a casos més específics del seu àmbit.

Gràcies a l’aportació de GiRotary, el CAP ha renovat tot l’equipament de cirurgia menor i crioteràpia amb elements com ara: llitera, làmpada, equip de crioteràpia, desfibril·lador, carretó d’aturada cardíaca, etc.

L’Equip d’Atenció Primària Roses està format per una vuitantena de professionals que es fan càrrec de l’atenció sanitària de la seva àrea bàsica de salut, que inclou els municipis de Roses, Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Cadaqués, Pau i Palau-saverdera, una població assignada de quasi 33.000 persones.

L’EAP Roses va obtenir molt bons resultats en el procés d’acreditació de qualitat dels centres que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en concret va obtenir una puntuació de 95,1 sobre 100. Les acreditacions de qualitat es basen en l’avaluació integral de la gestió, els serveis i els resultats dels centres, i en la identificació dels punts crítics i de les oportunitats de millora de cadascun dels equips analitzats.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document