EL CAR Roses crea els Espais d’Art, Audiovisuals i DJ’s, que autogestionaran els joves del municipi

El CAR de Roses, espai des d’on es desenvolupen els diferents serveis i activitats que l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses ofereix als joves de la població, fa un pas més en la seva política juvenil, apostant per la creació de l’Espai Art, l’Espai Audiovisual i l’Espai DJ. Una proposta sorgida de la iniciativa dels propis joves del municipi, que vol potenciar la creació de col·lectius que autogestionin la seva activitat en aquests tres àmbits, dirigits a la formació, l’intercanvi creatiu i l’organització d’esdeveniments culturals.
20/10/2016 17:05 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta iniciativa va sorgir durant la darrera convocatòria de l’Assemblea Jove de Roses, òrgan participatiu que es reuneix periòdicament al CAR on joves d’entre 14 i 30 anys expressen les seves propostes i necessitats. En el decurs de la mateixa, s’exposà la inquietud artística d’un grup de joves del municipi, interessats a crear un espai d’intercanvi de coneixements, experiència i projectes, que permeti la generació de propostes culturals.

 

Des de l’Àrea de Joventut s’ha volgut donar resposta a aquestes inquietuds, amb la creació de l’Espai Art. L’aportació municipal consisteix en la cessió de l’espai físic per facilitar la trobada i realització d’activitats, i en l’acompanyament i assessorament en els dubtes i procediments que requereixin els joves per al desenvolupament dels seus projectes. La voluntat és que es generi un grup actiu destinat a la creació artística i cultural, que pugui també arribar a generar activitats obertes al públic general (exposicions, performances, actuacions...), servint com a revulsiu cultural tant per als integrants de l’espai creatiu, com per a la resta de la ciutadania.

 

De fet, la idea ha agradat tant, que des de l’Àrea de Joventut s’ha volgut ampliar l’oferta en altres àmbits, creant també els anomenats Espai Audiovisual, en aquest cas amb el suport d’un especialista que ensenyarà tècniques de gravació, edició i publicació de vídeos, i l’Espai DJ, que es realitzarà al buc musical del CAR, permetent l’intercanvi de coneixements i l’organització d’activitats.

 

La voluntat municipal és fomentar i potenciar la creació cultural per part dels joves de la població, fent un pas més i oferint, a més dels cursos i tallers que el CAR ofereix anualment, la possibilitat que els joves adoptin un paper actiu i s’impliquin en l'organització i gestió directa dels esdeveniments o projectes que més els interessin.

 

Els interessats a formar part d’aquestes propostes, totes elles gratuïtes, poden inscriure’s ja al CAR Jove, situat a la Gran Via Pau Casals de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document