El Carnaval de Roses 2016 ja té imatge

Aquest matí, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Carnaval i Festes, Francesc Giner i el pintor i retolista Joan López Alemany, han presentat a Roses el Cartell del Carnaval de Roses 2016. La composició creada per l'autor, plasma una Gioconda festiva i carnavalera emergint de les aigües de la badia de Roses, preparada per participar en el carnaval rosinc.
17/12/2015 11:51 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les Maraques de la Mona Lisa” és el títol que l'autor ha posat a aquest cartell, en el qual la model de Leonardo da Vinci adquireix una nova imatge per presentar el Carnaval de Roses, que celebrarà la seva propera edició entre el 4 i el 8 de febrer de 2016. Com en el retrat original, la protagonista apareix de mig cos mirant directament l'espectador. L'expressió i el somriure enigmàtic de l'original però, ha estat reemplaçat per una Gioconda riallera, preparada per gaudir de la festa rosinca, guarnida amb una corona de fruites i unes maraques al més pur estil brasiler.

 

El color és el tret més característic d'aquesta composició creada amb la tècnica del collage on, tal i com indica l'autor, els colors són més pujats de to de l'habitual per plasmar l'essència colorista i el desig de cridar l'atenció i destacar que té el Carnaval.

 

Aquesta proposta serà la imatge omnipresent del Carnaval 2016 a Roses, ja que amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d'aquesta festa, tant arreu de Catalunya com al sud de França. El material de merxandatge es composa de cartells, programes, revistes, samarretes, pins i davantals, que es posaran a disposició del públic a l’Oficina de Turisme de Roses pels volts de Carnaval.

 

L'autor

 

Joan López Alemany és pintor i retolista de Roses. Va ser autor del cartell de Carnaval de Roses 1991.

 

L'autor manifesta que, “amb aquest cartell he volgut reflectir, tant pel contingut com per l’estètica, el caràcter popular i irreverent del Carnaval. La idea és reunir el carnaval mediterrani, transgressor i amb arrels molt profundes en la tradició pagana, amb l’explosió de color i passió del Carnaval brasiler, amb els seus ocells de color, fruites tropicals i ritmes frenètics. La Mona Lisa aquest any no s’ho vol perdre i s’ha buscat una disfressa per la ocasió. Pintes més rares s’han vist al Carnaval de Roses!”

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document