El Carnaval de Roses 2017 ja té imatge

Aquest matí, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Carnaval i Festes, Francesc Giner i el pintor Jordi Pujol Macau, han presentat a Roses el Cartell del Carnaval de Roses 2017. La composició creada per l'autor mostra una dona emmascarada amb components de diferents cultures, imatge amb la qual vol plasmar la possibilitat que ens ofereix el carnaval per adoptar altres personalitats.
14/12/2016 21:30 -    

Disfressar-nos i jugar durant uns dies a ser una altra persona, és la idea en què s’ha basat Jordi Pujol Macau per mostrar la seva visió del carnaval rosinc. L’artista ha explicat que, tot i que inicialment realitzà diferents composicions basades en mostrar personatges amb disfresses senceres, finalment es va centrar en el joc d’una màscara multicolor i amb components culturals de diferents parts del món (sudamericans, maquillatges asiàtics, etc), per concentrar en aquest element la seva idea de múltiples personalitats.

El color és el tret més característic d'aquesta composició, on destaquen la vivacitat, el caire festiu i l’expressivitat del Carnaval. Aquesta proposta serà la imatge omnipresent del Carnaval 2017 a Roses (del 23 al 27 de febrero), ja que amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d'aquesta festa, tant arreu de Catalunya com al sud de França.

 

El material de merxandatge es composa de cartells, programes, revistes, samarretes, pins i davantals, que es posaran a disposició del públic a l’Oficina de Turisme de Roses pels volts de Carnaval.

 

L'autor

 

Jordi Pujol Macau és un pintor de Pau que ha desenvolupat la seva tasca en diferents àmbits artístics. En els seus inicis, i de manera autodidacta, treballà entorn al món del caricaturisme i els ninots, per passar més endavant a la creació de còmics. Als anys 80 treballà en les composicions escenogràfiques de diferents espectacles arreu de la comarca de l’Alt Empordà.

 

Ha participat en diferents fires pictòriques de Catalunya i del Sud de França, a exposicions tant individuals com col·lectives i ha estat seleccionat en diferents concursos de pintura d’arreu de l’estat espanyol.

JPEG image icon cartell carnaval 2017.jpg — Imatge JPEG, 881 KB (902943 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document