El cicle ‘Mirades Pròpies’ clou amb una exposició d’escultures de Natalie Staniforth

'L’ombra que ho acarona tot' és el nom de l’exposició que s’inaugurarà el proper dissabte, 14 de juny (19 h), a Ca l’Anita. La mostra, una selecció d’escultures de l’artista Natalie Staniforth, clourà el cicle “Mirades pròpies. Mostra d’artistes locals”, iniciativa del Departament de Cultura de l’Ajuntament destinada a donar visibilitat al talent artístic del municipi i a la riquesa de mirades que conviuen dins el mateix territori.
09/06/2025 12:03 -    

El projecte Mirades Pròpies és un cicle de tres exposicions nascut aquest 2025 i comissariat per l’historiador de l’art Toni Martínez, que té per objectiu oferir als artistes rosincs, tant amateurs com professionals, la possibilitat d’exposar la seva obra en espais culturals de la població. D’aquesta manera, es vol apropar l’art a la ciutadania i, alhora, obrir les portes de les sales municipals a creadors i creadores locals, donant-los visibilitat i afavorint la connexió entre artistes i públic. En aquesta edició els artistes convidats han estat Joan Gibert, Gabi Ramírez, Josep Alemany i Ot Prieto (exposició col·lectiva realitzada els mesos d’abril i maig), Luís Navarro (fins al 3 d’agost a la sala d’exposicions de la Ciutadella) i, cloent el cicle, Natalie Staniforth.



L’ombra que ho acarona tot

La darrera mostra s’inaugurarà dissabte 14 de juny a Ca l’Anita i romandrà oberta al públic fins al 28 de juliol. Permetrà conèixer de prop l’artista Natalie Staniforth, que ha triat per a la mostra una selecció de peces on barreja el gust pels animals, amb una vessant més quotidiana que té a veure amb la família. Segons la mateixa artista, “l’ombra que ho acarona tot és aquesta força subtil que modela la nostra forma d’experimentar el món. En el meu cas, hi ha dues forces que influeixen en tot el que faig: l’art i la maternitat. A vegades ofereixen consol, però d’altres enfosqueixen la llum”.



Natalie Staniforth, de la indústria del cinema a Roses

Natalie Staniforth, escultora britànica resident a Roses des de l’any 2004, va néixer a Guildford, al sud de Londres l’any 1973. Va estudiar al West Surrey College of Art i, posteriorment, a l’Escola d’Art de Wimbledon, on es va especialitzar en escultura per al cinema, el teatre i la televisió.


Als 23 anys, Staniforth viatjà a Austràlia per ampliar la seva formació i, després, a Nova Zelanda, on va començar a treballar per a la saga d‘El senyor dels anells. Allà, durant un any i mig, va formar part d’un gran equip multidisciplinari d’artistes i artesans que donaven forma al món ideat per Tolkien. Va treballar a les ordres d’il·lustradors com Alan Lee i John Howe. Entre les peces que porten el seu segell, hi ha el bastó del mag Gàndalf, la xemeneia de la casa dels hòbbits o el cap del rei Mort.


Tornant a Londres, Staniforth va treballar en la primera pel·lícula de la saga Harry Potter, però, després d’aquestes experiències al món de la indústria del cinema, Staniforth va decidir centrar-se en una escultura més personal. Va viatjar al Canadà, on va realitzar escultures amb gel, i a Rússia, on va treballar la pedra. Finalment, es va traslladar a Roses, on vivien els seus pares. Des de l’Empordà, Staniforth continua treballant en l’escultura, principalment per encàrrec o exposant a través de galeries, tot compaginant l’art amb la família.



  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document