El GEN Roses organitzarà per primer cop el campionat de Catalunya Optimist Absolut

El campionat de Catalunya Optimist, el més prestigiós de la Vela infantil,  se celebrarà a la Badia de Roses en dos caps de setmana, aquest proper dels dies 18 i 19 i el següent del 25 i 26 de març.
16/03/2023 08:17 -    

La Federació Catalana de Vela va atorgar l’any 2022 al GEN Roses l’organització del campionat de Catalunya Optimist absolut. Un esdeveniment que “se celebra per zones geogràfiques, per tant, es porta a terme cada tres anys a la zona nord, on els diferents clubs nàutics que hi ha demanen poder organitzar-lo, i enguany el Grup d’Esports Nàutics de Roses ha tingut el privilegi de tirar-ho endavant”, ha explicat el director esportiu del GEN, David Miralta.

 

Així, la Badia de Roses acollirà en dos caps de setmana, aquest proper del 18 i 19 de març, i el següent del 25 i 26 de març,  la competició més i important de l'any de la flota catalana de la Classe Internacional Optimist, i també la més nombrosa a nivell mundial.

 

Més de 150 joves regatistes de 16 anys cap avall acompanyats de les seves famílies provinents de més de quinze clubs nàutics de la costa catalana, es posaran a prova en aigües de la Badia de Roses en la regata final per a definir la selecció catalana de Vela infantil, ja que “els punts de la classificació final del campionat de Catalunya d’Optimist que se celebrarà a casa nostra se sumaran als del rànquing del Circuit Català de la categoria, i que decidiran la vintena d'esportistes que representaran la Vela catalana a la Copa i Campionat d'Espanya de Vela 2023”, ha assenyalat Miralta.

 

Durant quatre dies de regates, els participants i les seves famílies gairebé ompliran tant els hotels de Roses com les instal·lacions del Grup d’Esports Nàutics, el qual es troba immers ens els preparatius per a la competició, destinant tots els recursos necessaris per fer de la trobada un èxit social i esportiu.

 

El GEN Roses ha organitzat nombroses competicions esportives de Vela, com ara campionats del Món, d’Europa, d’Espanya i de Catalunya en les seves diferents disciplines. Pel que fa a la classe Optimist, l’any passat el club nàutic de Roses ja es va encarregar d’organitzar una regata del Circuit Català, a més del campionat de Catalunya d’Optimist per equips, i enguany serà el primer que organitzi el Campionat de Catalunya Optimist Absolut, el més prestigiós de la Vela catalana.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document