El Mas Mates renovarà l’enllumenat i reduirà un 70% la despesa energètica

La urbanització Mas Mates de Roses renovarà durant els propers mesos la instal·lació elèctrica i d’enllumenat, gràcies a un projecte aprovat per l’Ajuntament per a la modernització de la xarxa i la substitució dels 137 fanals actuals per 240 amb llums led. Tot i l’increment de lluminàries, es preveu un estalvi del 70% de la despesa energètica amb la nova instal·lació.
04/10/2017 21:27 -    

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar l’adjudicació d’aquest projecte, que un cop s’iniciï comptarà amb un termini d’execució de 8 mesos, amb el qual s’assoliran els objectius de millora tant de la qualitat de l’enllumenat de tot el sector, com d’eficiència energètica.

 

La instal·lació elèctrica i l’enllumenat a la urbanització del Mas Mates és molt antiga, i requeria la seva adaptació als reglaments vigents i a la llei de protecció del medi nocturn. El projecte que s’acaba d’adjudicar, renovarà tant la instal·lació de baixa tensió que dona subministrament a l’enllumenat públic, com els 137 punts de llum existents fins ara, que han quedat obsolets i comportaven un consum energètic molt elevat en comparació amb els nous sistemes disponibles en el mercat.

 

La nova il·luminació incorporarà llums leds i un sistema de reducció de flux lluminós, el qual permetrà disminuir la il·luminació en períodes de baix ús. Es calcula que aquestes mesures permetran un estalvi de fins al 70% de la despesa energètica, passant dels 20.000 € de despesa anual actual, als 6.000€. A més del canvi de làmpades previst, se centralitzarà també tota la potència elèctrica en un sol quadre elèctric (actualment són tres els existents), i se substituirà el cablejat elèctric de tota la instal·lació.

 

Els treballs han estat adjudicats per un import de 403.333 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document