El Ministeri de Medi Ambient es disposa a enderrocar l'antiga depuradora de marisc de Roses

El cap del servei provincial de Costes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a Girona, Jordi Planella, i el responsable del servei de Costes de la Generalitat, Juan Francisco Barroso, van signar ahir dilluns, amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, l'acta de reversió de la titularitat de l'espai de l'antiga depuradora de marisc que està en estat ruïnós.
09/02/2016 11:51 -   Departament de Comunicació i Premsa  

D'acord amb el Reglament general de costes, aquesta reversió dels terrenys a l'Administració de l'Estat era necessària prèviament a l'enderroc de les instal·lacions, requisit que es va complir ahir amb la signatura de l'acta corresponent. La depuradora de marisc havia tancat ja fa anys les instal·lacions situades a la carretera del Far amb motiu de la finalització de la concessió i sense possibilitat de continuar-hi.

L'Ajuntament de Roses va emetre informe el mes de maig de 2015 per a la declaració formal de l'estat ruïnós de les antigues edificacions, mentre que el passat mes de novembre va sol·licitar personalment a l'Estat el seu enderroc.

Un cop signada l'acta de reversió, el Ministeri es disposa a enderrocar tota la instal·lació amb la finalitat de deixar l'espai lliure i apte perquè l'Ajuntament el pugui condicionar com a zona de passeig i esbarjo, un cop s'hagin retirat les runes. Un cop fet l'enderroc s'alliberaran 3.000 m2 que en els pròxims mesos, passaran a ampliar els atractius de Roses, conjuntament amb el Far, el castell de la Trinitat, el camí de ronda i la platja dels Palangrers, en una nova oferta de mar, cultura i oci.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document