El musical 1714, crònica d'un setge, diumenge 27 al TMR

El proper diumenge 27 d'abril (18 h), arriba al TMR l'obra 1714, Crònica d'un Setge, de la companyia Jove Teatre Regina. A través del dietari escrit per un estudiant, la història retrocedeix en el temps per explicar les causes que van provocar la desesperada situació que visqué Barcelona el setembre de 1714. Les entrades anticipades estan a la venda a les oficines de l'Ajuntament de Roses.
25/04/2014 10:25 -    

La matinada de l'11 de setembre de 1714, fins les 4.30 que començà l'assalt definitiu, un grup de barcelonins, defensors de la ciutat assetjada, esperen l'atac de les tropes de Felip V que farà caure Barcelona. En aquesta llarga estona de vetlla, tindran ocasió de reviure els tràngols del llarg setge i les circumstàncies que els han abocat a aquesta situació límit. Cada personatge, procedents tots de diferents indrets i diversos àmbits socials, té la seva pròpia visió, amb unes vivències distintes, que convergeixen en un mateix punt: la defensa del seus drets com a catalans.

 

Els vuit protagonistes abasten una àmplia gamma d'estaments socials, des de l'oficial de casa bona a la noia immigrant, des del maulet valencià fins a la dona emprenedora avançada al seu temps.

 

Gràcies a un dietari que escriu un estudiant, inserides en l'acció dels personatges en aquestes darreres hores, hi trobem escenes que retrocedeixen en el temps per explicar-nos les causes que han provocat la desesperada situació de Barcelona, raons polítiques i esdeveniments, centrats, sobretot, en la reina Anna d'Anglaterra, figura històrica que unifica en la seva veu el que, en realitat, van ser moltes veus, decisions, pactes i estrategemes.

 

Les entrades anticipades, es poden adquirir a l'Ajuntament de Roses (pl. Catalunya, núm. 12, 2a planta), de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. El preu és de 20 €(*).

 

* gratuït per als menors de 16 anys acompanyats d'un adult i per a les parelles lingüístiques de Roses. Els jubilats, els posseïdors de Carnet Jove i els usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, compten amb descomptes.

 

Direcció: Gerard Nicasi i Maria Agustina Solé

Intèrprets: Mariona Campos, Marcel Clement, Olga Fañanàs, Maties Gimeno, Marc Miramunt, Esther Pérez Ferrer, Maria Agustina Solé, Xavier Soler

Direcció musical: Ferran González

Text i lletres cançons: Macià G. Olivella

Música original: Ferran González

Vestuari i ambientació: Jose Carrasco

Escenografia: Tero Guzman

Coreografies: Esther Pérez

Disseny llum i so: Francesc Campos

Durada: 1 h 45 m Organitza: Ajuntament de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document