El nou reglament del mercat dels diumenges agilitza la seva gestió i s'adapta a la normativa de la Generalitat

L'Àrea de Promoció Econòmica aplicarà el nou reglament vetllant especialment pels aspectes relacionats amb la neteja i salubritat de l'espai
09/03/2016 09:12 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'Ajuntament de Roses va aprovar inicialment en el darrer ple municipal el nou Reglament del mercat de venda no sedentària de Roses -mercat dels diumenges- adaptant-lo així a la normativa dictada per la Generalitat el passat mes de juliol per a la venda en mercats no sedentaris de marxants. Els canvis més significatius del nou reglament municipal són l'agilització dels tràmits necessaris per a la gestió d'autoritzacions i gestió del mercat, la quantificació i classificació detallada del nombre i tipologia de parades autoritzades i la regulació de les infraccions amb l'assignació de les sancions corresponents en cas d'incompliment del reglament.

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica es fa una molt bona valoració de la rapidesa amb què el consistori ha incorporat a la seva normativa les disposicions marcades pel nou decret de la Generalitat -Roses ha estat una de les primeres poblacions de Catalunya a fer aquesta actualització-, i posa un especial èmfasi en els aspectes relacionats amb la neteja i salubritat.

Una de les mesures presses per a garantir les bones condicions d'higiene del mercat, ha estat l'enduriment de les sancions per als titulars de les parades que no mantinguin el lloc de venda i el seu entorn en perfectes condicions de neteja i higiene, els quals podran ser sancionats en cas d'incompliment amb multes per un import de 1.100 € (falta greu), quan fins ara aquestes sancions oscil·laven entre els 60 i els 180 €.

Un dels trets més característics del nou Reglament és l'agilització i una major senzillesa en els diferents tràmits que els marxants han de dur a terme amb l'administració local, com ara la sol·licitud d'autoritzacions, canvis de nom de parades, canvis en la venda de productes, etc.

El nou reglament estableix també el nombre exacte de parades de què es composa el mercat dels diumenges, que queda fixat en 191 parades: 171 per al mercat de roba de la ronda Miquel Oliva i Prat (detallant-se també les diferents tipologies de productes: roba de vestir, complements, calçat, marroquineria, tèxtil domèstic, etc.) i 20 per al de fruita i verdura del carrer Marià Benlliure.

El reglament estableix tots els aspectes relacionats amb la gestió i funcionament del mercat, tals com horaris de muntatge i desmuntatge, procediment d'atorgament d'autoritzacions, durada i transmissió dels permisos, dimensions de les parades, canvis de productes o vendes, drets i dures dels titulars, etc. Per últim, l'apartat d'infraccions i sancions detalla la qualificació (lleu, greu, molt greu) de cada infracció i l'import corresponent en cas d'incompliment dels diferents articles del reglament.

El nou reglament, aprovat inicialment pel ple municipal celebrat el passat 29 de febrer i en aquests moments a l'espera d'aprovació definitiva, derogarà la normativa municipal anterior, que datava de l'any 2000.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document