El pallasso Ruskus Patruskus ensenya educació viària als alumnes de P5 de Roses

Més d'un miler d'alumnes del P5, 1r, 3r, 6è i 2n d'ESO han participat aquest curs en el programa de Mobilitat Segura que ofereix la Policia Municipal de Roses. Aquest matí, els alumnes de P5 de les escoles de Roses s'han traslladat fins al Teatre Municipal de la població on han assistit a l'espectacle “Traspatràs”. De la mà del pallasso Ruskus Patruskus, els nens i nenes han pogut descobrir de forma lúdica i divertida, la importància d'un bon comportament cívic i del respecte per les normes de seguretat.
20/05/2016 11:25 -    

L'activitat s'emmarca en el programa formatiu Mobilitat Segura que cada curs escolar ofereix la Policia Local de Roses als centres escolars de la població, amb el qual es fomenta el coneixement i debat entorn a temàtiques d'educació viària i cívica. En total, un miler d'alumnes de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d'ESO participaran fins a finals de juny en aquesta experiència, amb tallers, activitats i debats adaptats a les característiques i necessitats de cada segment d'edat.

 

Entre les activitats es troben les visites dels agents als centres escolars, on els alumnes poden conèixer de primera mà en què consisteix la feina dels agents, el material que utilitzen, i consultar totes les curiositats i dubtes que se'ls plantegen sobre aquest servei públic. En una segona sessió, els agents traslladen fins a les escoles els vehicles policials i imparteixen xerrades participatives sobre educació viària.

 

El material didàctic emprat durant les sessions ha estat actualitzat darrerament gràcies a l'aportació del Servei Català de Trànsit, així com a la incorporació de l'activitat anomenada “La Catifa Ciutadana”, una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

 

Les diferents sessions són desenvolupades per sis membres de la Policia Local de Roses formats específicament per a la realització d'aquesta tasca amb diferent material del Servei Català de Trànsit, així com amb la realització del curs de Mobilitat Segura impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

 

Aquesta especialització permet també una millor adaptació de les unitats didàctiques d'acord amb les característiques i necessitats de cada grup, incorporant activitats, debats i experiències que van més enllà de la xerrada unilateral, les quals han potenciat un major interès, comprensió i reflexió per part de l'alumnat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document