El port de Roses clou la temporada de creuers amb dues escales més que el 2019

 Roses ha rebut aquest any 1.665 turistes i set escales de creuer, quatre d’inaugurals, creuers que han visitat el port i la destinació per primera vegada  El creuer Spirit of Discovery ha tancat avui la temporada 2022 del port de Roses amb una escala inaugural
09/11/2022 13:38 -    

El creuer Spirit of Discovery ha arribat avui a les 8.00 h procedent del port francès de Sète, ha fondejat a la badia de Roses i a les 17.00 hores preveu sortir cap al port de Gibraltar. Porta a bord 819 passatgers, la majoria dels quals són britànics. Aquests turistes han visitat la ciutat de Roses durant l’estada del vaixell, a més, els passatgers que han volgut, han anat fins a diversos punts del municipi amb el tren turístic. A més, un 25% d’aquests passatgers han fet excursions a Girona; Pals i Peratallada; Besalú; i el Museu Dalí, a Figueres.

 

L’Spirit Discovery de bandera britànica, té una eslora de 237 metres, un calat de 7,6 metres, i té un registre brut de 58.110 tones.

 

Avui, amb motiu de la seva primera escala al port rosinc, l’alcalde de Roses, Joan Plana, ha lliurat al capità un obsequi del municipi. Per la seva banda, la diputada de la Diputació de Girona, Montse Mindan, ha lliurat al capità del creuer un obsequi amb productes del territori, en nom del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Així mateix, la representant de Ports de la Generalitat, Maria Cano, li ha lliurat la metopa portuària.

 

Balanç de la temporada 2022 al port de Roses


El port de Roses ha tancat la temporada 2022 amb 1.660 passatgers i 7 escales de creuer, amb dues escales més que l’any 2019, amb prepandèmia, i uns 900 passatgers menys, atès que va rebre una escala amb més d’un miler de passatgers. Respecte a l’any passat, l’afectació de la pandèmia a les escales de creuers d’arreu del món, va provocar l’arribada de dues úniques escales de creuers petits a l’octubre i al novembre i al voltant de 200 passatgers.

 

Pel que fa a les nacionalitats, els principals turistes de creuer han estat britànics (49%), nord-americans (22%), francesos (13%), alemanys (8%), belgues (3%), canadencs (1%) i altres nacionalitats (4%). Destaca l’arribada de sis companyies: Club Cruise, CroisiEurope, Hapag Lloyd, Saga Cruises, Seadream Yacht Club i The Ritz-Carlton Yach Collection. 

 

El port ha rebut 4 escales inaugurals amb els creuers: La Belle des Océans, Evrima, Hanseatic Nature i l’Spirit of Discovery.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document