El president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clou el cicle “Roses, un poble amb molta història”

El proper divendres 12 de desembre, el catedràtic d'Història de la UB i president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clourà l'actual edició del cicle de conferències “Roses, un poble amb molta història”, organitzada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20,30 h.
10/12/2014 12:35 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Jordi Casassas és catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i president de l'Ateneu Barcelonès, associació amb més de cent cinquanta anys d'història que promou la cultura catalana a través del debat intel·lectual. És també director de la revista "Cercles. Revista d'Història Cultural" (1998) i membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

Casassas va rebre per la seva obra ”El temps de la nació. Estudis sobre el problema polític de les identitats”, el Premi Ramon Trias Fargas 2004. També és autor, entre altres obres, de Les identitats a la Catalunya contemporània i La fàbrica de les idees. Política i cultura a la Catalunya del segle XX (2009), El futur del catalanisme (1997), Intel·lectuals, professionals i polítics a la Catalunya contemporània (1850-1920) (1989) i La dictadura de Primo de Rivera (1923-1930) (1983).

 

En la seva conferència del proper divendres, Casassas parlarà sobre 100 anys de Mancomunitat i catalanisme polític, cloent així el cicle 'Roses, un poble amb molta història', pel qual han passat també en aquesta edició els historiadors Xavier Hernández i Queralt Soler.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document