El programa d’un concert de l’Orfeó Rosinc de 1973, Document del Mes de l’AMR

Aquest mes l’Arxiu Municipal de Roses presenta un dels programes conservats dels concerts organitzats per l’Orfeó Rosinc, concretament el corresponent a l’audició que l’Orquestra de Cambra Amics dels Clàssics va celebrar el 22 de setembre de 1973, a l’església parroquial de Roses.
04/05/2020 11:15 -    

L’Orfeó Rosinc, dirigit pel mestre Moisès Garriga (Garriguella, 1925- Roses, 2013), era una secció de la SUF fundada el 1972, any en què es van incorporar les veus femenines a la preexistent Agrupació Coral de la mateixa societat recreativa. El grup dirigit pel mestre Garriga va deixar una empremta inesborrable en la seva tasca per divulgar la música entre els rosincs, sobretot durant el franquisme, amb una prolífica tasca arreu de Catalunya i a l’estranger que va fer que es convertís en un dels principals ambaixadors de la cultura rosinca.

 

L’any 1996 l’Ajuntament de Roses va guardonar Moisès Garriga amb la més alta distinció del municipi, la Dracma de Plata de Roses. El desembre de 2003, Garriga féu donació a l’AMR de la documentació que durant anys havia guardat de l’activitat de la Coral Orfeó Rosinc. L’any següent, el personal de l’AMR n’efectuà una primera classificació i catalogà la col·lecció de cartells. Enmig de la documentació de l’Orfeó, el mestre Garriga hi afegí alguns documents personals i familiars. 

 

Podeu consultar el document complet aquí

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document