El Programa Orienta ofereix des d’avui assessorament laboral personalitzat a Roses

Aquest matí s’ha posat en marxa a les oficines de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses el nou servei d’orientació professional, l’anomenat Programa Orienta, que ofereix un assessorament individualitzat a persones que busquen feina, basant-se en els objectius laborals i potencialitats de cada cas.
19/10/2022 10:47 -    

El servei està adreçat a qualsevol persona que busqui busquin feina, tant si s’està cobrant subsidi o ajuts per desocupació com si no, a estudiants que han acabat la seva formació i volen incorporar-se al mercat laboral, així com a persones que vulguin canviar de lloc de treball i necessitin assessorament.

 

El programa Orienta es basa en un model d’atenció individualitzat que assessora la persona a través d’orientacions per a l'ocupació, oferint-li coneixements sobre l’entorn laboral al qual vulgui accedir, així com una prospecció de les possibilitats actuals amb què compta el mercat de treball. Per aconseguir-ho, s’acompanya la persona en la definició del seu projecte professional i se li assessora per al desenvolupament i millora de les seves potencialitats i competències, amb la finalitat d'aconseguir una presa de decisions exitosa.

 

El programa és prestat per la Fundació Gentis, que realitza un treball amb cada persona usuària que consta de tres fases: una primera d’acollida i establiment dels acords de treball, una segona fase de desenvolupament i una tercera de valoració i tancament del procés d’orientació.

 

Poden participar en el Programa Orienta les persones demandants d’ocupació en situació d’atur, persones que han finalitzat els seus estudis, així com les que es troben en situació de precarietat laboral, és a dir, que malgrat estar ocupades tenen una inestabilitat o incertesa respecte la continuïtat en el seu lloc de treball, unes condicions laborals deficitàries, insuficiència d'ingressos, reducció (o inexistència) de protecció per desocupació i beneficis socials i que, sovint, desenvolupen treballs poc qualificats.

 

Per sol·licitar cita amb el servei, cal posar-se en contacte amb l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses i cal estar inscrit al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya- SOC com a demandants d’ocupació o com a millora de feina. El programa està finançat pel propi SOC i pel SEPE.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document