El projecte Barba Brava de Roses guanya el Premi a la Innovació Turística dels Premis Emprenedors 2023

El passat divendres es varen lliurar a Castelló d'Empúries els Premis Emprenedors 2023. El projecte Pictolex de Carlota Albanell es va fer amb el Premi Emprenedor de l’Alt Empordà 2023, mentre el segon premi va recaure en el projecte QIPLANT B3 de Yolanda Márquez i el seu equip. El Premi d’Innovació Turística ha estat per l’empresa rosinca Barba Brava, un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb vaixells que funcionen amb energia solar.
19/06/2023 13:46 -    

 

El projecte Pictolex, guanyador de l’edició d’enguany, neix per simplificar i fer més visual el dret perquè tothom pugui entendre qualsevol text jurídic. Per aconseguir-ho, es fa ús de la metodologia de disseny legal, posant a les persones al centre de la comunicació legal. El premi ha consistit en un diploma, una estatueta, 3.000 euros en metàl·lic i 1.500 euros de publicitat al Setmanari de l’Alt Empordà.

 

 

El segon premi ha estat pel projecte QIPLANT B3 de Yolanda Márquez, Aida Serra, Xavier Gallart, Maria Cosp i Jaume Guillamon. Aquest projecte té per objectiu produir, transformar i comercialitzar productes alimentaris amb principis actius terapèutics que provenen de vegetals i subproductes alimentaris. El premi consisteix en un diploma, una estatueta i 1.500 euros en metàl·lic.

 

En la categoria d’Innovació s’ha premiat l’empresa Lladruc, de Roser Feliu, que ofereix teràpies assistides amb animals i que ha treballat conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per a detectar plagues del paràsit Bernat marbrejat; el Premi d’Innovació Turística ha estat per l’empresa Barba Brava, un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb vaixells que funcionen amb energia solar; i el Premi a Jove Empresari/a s’ha entregat al grup de música i d’animació infantil, El Pot Petit, en reconeixement a la seva trajectòria professional i el seu esperit innovador.

 

En el cas dels instituts de la comarca, en la categoria d’ESO, s’ha premiat el projecte Nathair, de Clàudia Frutos, Martina Mata, Maria Pujol i Carla Segura, que aposten per la fabricació de perruques de cabell natural a un preu assequible per combatre l’estigma social que tenen associat; i en la categoria de Cicles Formatius i Batxillerat, el guanyador ha estat el projecte Figucleta de Carla Cardona i Montse Torres, que aposten per un servei de lloguer de bicicletes i patinets a Figueres.

 

Els Premis Emprenedors Alt Empordà 2023 són una iniciativa dels ajuntaments de Figueres, Roses i Castelló d’Empúries, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona i compten amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document