El projecte Libera extreu 3000 kg de residus de grans dimensions de les praderies de posidònia de Roses

La campanya de retirada de residus de grans dimensions duta a terme per l’entitat Submon aquest mes de maig a Roses, ha finalitzat amb l’extracció de 31 residus d’aproximadament 3000 kg de diferents camps de posidònia del fons marí rosinc. L’acció forma part del Projecte Libera, destinat a alliberar espais naturals de residus abandonats.
18/05/2021 10:35 -    

Els treballs es van iniciar amb una localització de residus de grans dimensions que estiguessin impactant en les praderies de fanerògames marines (com la posidònia) de la zona i en la valoració de la seva extracció en funció del nivell d’integració en les praderies. En total s’han retirat 31 residus de 3.000 kg de pes, consistents principalment en materials utilitzats per al fondeig d’embarcacions en desús, ubicats sobre praderies de posidònia o a menys de 5 metres de distància del límit de les mateixes.

 

L’acció a Roses finalitzarà amb una jornada de divulgació i conscienciació entorn a la importància dels hàbitats de fanerògames marines i quines han estan les actuacions realitzades al municipi, amb l’objectiu de prevenir l’acumulació d’aquests materials en el futur.

 

És important recordar que les fanerògames marines, entre les quals es troba la posidònia, desenvolupen un paper ecològic fonamental en el medi marí, essent espècies generadores d’hàbitats dels quals depenen una gran quantitat d’espècies marines. També són grans productores d’oxigen i captadores de diòxid de carboni i estan protegides a nivell autonòmic, estatal i europeu.

 

El projecte LIBERA, amb el qual Submon col·labora des de l’any 2019, està impulsat per SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes. Des de la seva posada en marxa, el projecte ha movilitzat72.000 voluntaris i ha col·laborat amb més de 1100 organitzacions i col·lectius.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document