El servei de salvament i socorrisme de platges a Roses s’allarga i estarà operatiu a partir del 10 de juny

Les platges de Roses amplien aquesta temporada el servei de salvament i socorrisme amb un mes de vigilància addicional. L’actuació respon a la voluntat municipal de donar resposta a l’ampliació de la temporada de bany experimentada durant els darrers anys i de vetllar per la seguretat de banyistes i usuaris de les platges. El servei s’iniciarà el proper 10 de juny i estarà operatiu fins al 26 de setembre. L'horari serà, del 10 al 23 de juny i del 12 al 26 de setembre, de 10.30 a 17.30 h, mentre que entre el 24 de juny i l'11 de setembre, serà de 10 a 19 h.
07/06/2024 10:51 -    

Històricament, Roses oferia el servei de vigilància, salvament i socorrisme de les seves platges urbanes entre el 24 de juny i l’11 de setembre. La voluntat d’allargar temporalment aquest servei ja es va fer palesa durant l’estiu passat, en què l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament amplià la seva durada fins al 26 de setembre. En aquell moment, el regidor del departament, Lluís Espada, manifestà l’interès per oferir el servei abans del 24 de juny a partir de l’any 2024.

 

D’acord a aquest objectiu, el consistori acaba d’aprovar la modificació del contracte amb l’empresa prestadora del servei, Pro-Activa Serveis Aquàtics SL, que permetrà disposar del servei a partir del proper 10 de juny i fins al 26 de setembre (inclosos), per oferir una major prevenció i seguretat a les platges urbanes del municipi. "Calia donar resposta a l’ampliació de la temporada i de l’època de bany experimentada des de fa uns anys", assenyala Lluís Espada, "sobretot durant els mesos de juny i setembre, en què l’afluència d’usuaris és més específica, amb una mitjana d’edat més elevada que la de temporada alta, i per tant amb unes majors necessitats assistencials. L’objectiu és posar en valor les nostres platges mantenint la seva qualitat i seguretat durant un període en què Roses compta encara amb gran quantitat de banyistes."

 

El cost d’aquesta ampliació suposarà un increment de 71.000 €. ascendint la totalitat del servei a un preu de 442.000 €.

 

El servei disposarà al llarg de tota la temporada d’una plantilla de 22 treballadors -20 socorristes, una coordinadora i un patró d’embarcació-, distribuïts a les platges de Santa Margarida, Salatar, Rastrell, Nova, Punta, Palangrers, Canyelles Petites i Almadrava, i comptarà amb una ambulància i 4 cadires amfíbies (2 a la platja Nova, 1 a Santa Margarida i 1 a l’Almadrava).

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document