El Teatre de Roses es transforma durant dos dies en el Museu del Carnaval

Amb la imminent celebració del Carnaval de Roses 2015, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses impulsa una nova edició de la campanya preventiva “Per Carnaval, no tot s'hi val! 3a edició”, adreçada a la conscienciació dels joves entorn als perills que comporta el consum d'alcohol i drogues. En aquesta ocasió, convertint el Teatre Municipal durant dos dies en el Museu del Carnaval de Roses, que mostra la cara i la creu de la festa.
05/02/2015 12:08 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Seguint amb la tendència marcada en les anteriors edicions de presentar la campanya amb un format atractiu que generi l'interès, el debat i la reflexió entre els joves, el consistori proposa en aquesta ocasió un recorregut pel Teatre Municipal de la població, convertit durant els dies 5 i 6 de febrer en el Museu del Carnaval de Roses.

 

Els assistents poden realitzar un circuit per diferents espais envoltats de disfresses, màscares, fotografies, riures, plors, pinxos, drogues, lluentons, alcohol, bons moments, males experiències i tot allò que es pot trobar durant la celebració del carnaval rosinc. Durant el recorregut es plasmen experiències i situacions de tot tipus que mostren la cara i la creu de la festa, amb la intenció d'aportar tota la informació necessària perquè siguin els propis joves els que decideixin de quina manera volen viure el Carnaval.

 

Un recorregut amb bifurcacions, un circuit que permet escollir per quin camí anar, conèixer el Carnaval des de totes les seves perspectives, des de la més animada, festiva, colles d'amics gaudint de les disfresses i carrosses, de la música, de la gresca.... mentre que altres imatges descobreixen la vessant més perillosa, la que pot fer que una celebració esperada amb il·lusió durant tot l'any, acabi amb una experiència gens divertida.

 

Amb aquesta intenció, el Teatre Municipal s'ha dividit en un total d'11 espais expositius, cadascun d'ells destinat a una temàtica: Carnaval, L'ahir, L'altra cara, El cosidor, L'armari, El cartell, La campanya, La passada, L'endemà, Exposició ètica etílica i (Re)visions

 

 

Més d'un miler de joves passaran al llarg dels dos dies pel Museu

 

Pel Museu del Carnaval passaran entre avui dijous i demà, més d'un miler d'assistents, ja que comptarà amb la visita dels alumnes de tercer i quart d'ESO, primer i segon de batxillerat i cicles formatius dels tres instituts de Roses (Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà), ampliant-se aquest any la proposta a mb la participació de prop de 400 alumnes de Castelló d'Empúries.

 

 

D'altra banda, els tècnics de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses, visitaran la propera setmana l'institut de Cadaqués, on s'oferirà una xerrada, la mostra Ètica etílica i el passi dels audiovisuals preparats amb motiu de la campanya.

 

Per tal de fer extensiva la campanya a totes les famílies del municipi i públic en general, l'Ajuntament mantindrà obert el “Museu” per a la visita lliure els mateixos dies, el dijous 5 de febrer de 18 a 21 hores, i de 9 a 21 h el divendres.

 

 

Treball posterior als centres educatius

 

La informació i experiències recollides durant la visita al Museu, serà després treballada amb sessions de debat i anàlisi directament a cadascun dels centres educatius participants. L'Ajuntament ha facilitat amb aquest objectiu una guia per al professorat amb informacions sobre maneres d'abordar les diferents temàtiques

 

 

Una campanya que afronta la problemàtica cara a cara

 

El fenomen del consum i abús de l’alcohol i drogues per part de la població juvenil ha adquirit dimensions molt importants en la nostra societat, amb dades estadístiques molt preocupants pel que fa als canvis d’hàbits d'aquests consums entre els adolescents. Davant aquesta realitat, l'Ajuntament de Roses realitza periòdicament a través dels seus departaments de Benestar Social i Joventut diferents accions de prevenció i sensibilització entre els joves del municipi.

 

Emmarcada en aquesta política preventiva, i amb motiu de la celebració del Carnaval de Roses, l’Àrea de Joventut va iniciar l'any 2013 la campanya “Per Carnaval, no tot s’hi val! 3A edició”, amb la qual es pretén afrontar aquesta problemàtica actuant en un moment considerat molt adient (la celebració del multitudinari Carnaval de Roses) per fer arribar un missatge clar i contundent, dirigit inicialment als joves del municipi, i fent-lo extensiu a tota la població

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document