El Tour de França a Vela arriba a Roses

Avui divendres, 19 de Juliol, s’inicia la 8ena etapa del Tour de França a Vela a Roses. Serà la tercera vegada (2007, 2012) que Roses acull aquesta prestigiosa competició nàutica en els seus 36 anys d’història. L’etapa es desenvoluparà amb diverses curses tècniques divendres i dissabte davant de les costes rosinques, bé direcció Cap Norfeu o bé direcció Santa Margarita, en funció del vent.
El Tour de França a Vela arriba a Roses

Presentació oficinal Tour

19/07/2013 17:01 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les embarcacions van arribar ahir dijous al Port de Roses per carretera, procedents de Saint Gilles Croix de Vie, el darrer port de l’Atlàntic en aquesta edició, i abandonaran Roses a les 8h del matí de diumenge 21 amb una regata d’altura cap a Gruissan, un altre cop a França. 

El Tour de França mou unes 200 persones, entre staff de l’organització i equips competidors. Totes elles s’allotjaran durant la seva estada en diferents establiments del municipi, excepte els equips més modestos, per als quals s’ha habilitat una zona per acampar al camp de la Vinyassa. Cal recordar que en aquesta competició hi participen tant equips professionals com amateurs.

El pas del Tour, un nou motiu per visitar Roses

El Tour de França a Vela és la competició més important al país veí i compta també amb gran prestigi a nivell internacional. A Roses, les característiques geogràfiques permeten la navegació molt prop de la costa, la qual cosa és de per sí tot un espectacle. 

L’empresa organitzadora del Tour vol però que aquest sigui no només un esdeveniment esportiu de primer ordre per als aficionats a la vela, sinó també una festa i un espectacle per a tothom. Així doncs, d’una banda intenta facilitar al màxim el seguiment de la competició gràcies a una pantalla gegant instal·lada al village, a través de la qual es podran seguir les curses, que seran comentades per especialistes convidats. I d’altra banda desenvolupat un intens programa d’animacions adreçades a petits i grans, que se celebren durant tot el dia al port, des del matí fins al vespre, des de jocs, concursos, sortejos de regals, petites competicions obertes a tothom, possibilitat de provar alguns esports com el windsurf o el paddle surf, una exposició sobre la història de la competició, tallers explicatius i didàctics, etc.

 Als vespres, com en l’edició anterior, hi haurà concerts populars. Enguany, a més dels grups que acompanyen el Tour, actuaran les formacions rosinques Roses Bahía Salsa i Phe Couple divendres a partir de les 19h, i D-Gremlins dissabte a les 21h. La participació dels tres grups és completament altruista. 

Els esports nàutics, aposta rosinca per desestacionalitzar la temporada turística 

El 2012 el municipi rosinc va decidir apostar pels esports nàutics com a via per difondre les excel·lents condicions que reuneix la badia per a la pràctica d’aquests esports i al mateix temps buscar nous mercats que permetessin desestacionalitzar la temporada turística. 

D’aquesta manera es van organitzar fins a 10 esdeveniments nàutics d’alt nivell, entre els quals 3 campionats d’Europa i un campionat Mundial, i es va aconseguir ser l’única etapa del Tour de França a Vela que sortia del país. El director del Tour de France à la Voile, Baptiste Kern, comentava l’any passat que” a Roses, ens hem trobat amb una increïble badia i unes condicions espectaculars que ens permetran apropar el Tour a la gent, tenir un tour popular”. 

Tant la campanya d’esdeveniments nàutics del 2012 com l’acollida del Tour de França en plena temporada alta pel que fa al turisme demostren la capacitat del municipi i de les entitats col·laboradores (Port de Roses, Estació Nàutica i GEN Roses) per acollir i organitzar grans esdeveniments. 

Una excel·lent plataforma publicitària per a Roses 

Rebre una etapa del Tour de França a Vela dona al municipi rosinc una visibilitat mediàtica impagable. A França hi ha diverses emissores que dediquen espais diaris a la cobertura de la competició, a més dels informatius.  

 • France Télévision, diàriament: France 3 difón una imatge del dia, i France Ô un programa de 5’

 • Sport+ un programa de 7’

 • Canal + Sport: programa setmanal de 26’ que es repetirà al Canal +

 • I>Télé: programa de 4’ i directes en prime time

 • L’Equipe 21: programa de 3’ i emissions especials en directe

A més, L’ASO, empresa propietària i organitzadora de la prova, ha aconseguit enguany triplicar el nombre de països que transmetran imatges de la competició (de 60 al 2012 a 190 en aquesta edició).

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg

Accions del document