El visionat dels plens, acords i intervencions de les sessions plenàries de l’Ajuntament de Roses, a un clic

El portal web de l’Ajuntament de Roses www.roses.cat ofereix ara un nou visionat dels plens municipals que tenen lloc al consistori, tant de les sessions ordinàries mensuals, com de les de caràcter extraordinari. El servei, de molt fàcil funcionament, permet veure la gravació de les sessions celebrades de forma completa, per punts o acords d’interès de l’usuari, o triar les intervencions realitzades pels diferents regidors que integren el consistori. L’aplicació també ofereix consultar les actes d’acords de plens i de les Juntes de Govern Local.
21/05/2018 14:07 -    

Amb un simple clic a l’apartat "Plens Municipals", situat a la primera pàgina del web municipal www.roses.cat, l’interessat accedeix a la gravació de totes les sessions plenàries celebrades a l’Ajuntament des de novembre de 2017, moment en què la Sala de Plens del consistori incorporà el nou sistema de càmeres d’enregistrament. Ordenades cronològicament, l’usuari només ha de triar la sessió del seu interès per accedir directament a la pantalla des d’on pot visualitzar la sessió completa, o bé triar el punt concret que vol consultar en l’apartat d’índex que apareix desplegat sota la imatge.

 

En cas de voler consultar les intervencions realitzades al llarg d’un ple per part d’un regidor en concret, pot també accedir a la pestanya Intervencions, des d’on pot triar l’opció desitjada. D’altra banda, s’ofereix també accés a l’apartat Documents, des d’on es pot consultar i descarregar l’acta de la sessió corresponent. En el cas de les Juntes de Govern Local, de celebració setmanal i que no s’enregistren, s’ofereixen les actes corresponents a cada sessió.

 

A més, es permet compartir tots aquests continguts amb les xarxes socials Facebook, Twitter i Google+. Pel que fa als plenaris anteriors a novembre de 2017, estan també disponibles en vídeo des de la pàgina principal de www.roses.cat, també a l’apartat de plens municipals.

 

Aquesta servei es planteja com una acció per reforçar la transparència i facilitar la participació ciutadana en els afers públics. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Roses vol oferir a la ciutadania l’oportunitat de consultar fàcil i ràpidament tots aquells assumptes que afecten al municipi i que puguin ser del seu interès, a través del visionat directe de les sessions de debat i de presa d’acords que tenen lloc al consistori.

Igualment, cal recordar que les sessions plenàries municipals són públiques i que, des de l’aplicació el passat mes de març del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) de Roses, veïns, veïnes i entitats, poden participar en els torns de precs i preguntes i, en el cas d’entitats i associacions, intervenir també oralment en els acords de l’ordre del dia i presentar mocions.

A l’arxiu adjunt podeu veure el funcionament d’aquest visionat de plens.

MPEG-4 video icon plens_v3.mp4 — Vídeo MPEG-4, 1.98 MB (2074038 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document