El Voluntariat per la llengua continua, a Roses, aquesta tardor

L’Oficina de Català de Roses fa una crida a les persones interessades a participar en el programa Voluntariat per la llengua. Per participar només cal ser major d’edat i disposar d’una hora setmanal per practicar conversa en català durant 10 setmanes.
14/10/2019 08:58 -    

La Violeta, la Neisy i la Leila són de Veneçuela i estudien català a Roses. L’Alejandra, en Patricio i la Roxana també estudien català a Ca l’Anita. En Jaouad i la Madiha són del Marroc, i en Constantin i l’Adriana, de Romania. Tots estan fent un curs de català a l’Oficina de Català de Roses. La Kerry és anglesa, en Christian és francès, en Kamal és indi i la Diana és colombiana. I tots volen continuar aprenent a parlar català.

 

Tots, totes, tenen moltes coses per compartir amb nosaltres i els encantaria poder-ho fer en català. Els donaràs un cop de mà? Et faràs voluntari per la llengua? Només has de ser major d’edat, disposar d’1 hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de compartir la teva llengua amb algú que vol parlar-la millor. Podeu quedar a l’hora que vulgueu, al lloc que vulgueu, per parlar del que vulgueu. Podeu anar a fer una passejada pels camins de la serra de Rodes o pel camí de Ronda, podeu caminar pel passeig marítim, podeu anar a fer el toc, podeu aprofitar per anar a comprar al mercat...

 

Tot i això, formar part d’una parella lingüística va molt més enllà de trobar-vos per conversar en català: el Voluntariat per la llengua ofereix tota mena d’activitats culturals i socials en català. El programa té un munt d’entitats col·laboradores i d’establiments col·laboradors arreu del territori, a Roses també. A més, tots els participants disposen d’un carnet que permet obtenir avantatges en un munt de llocs. Les parelles lingüístiques de Roses, per exemple, gaudiran d’entrada gratuïta al Teatre Municipal, en les representacions organitzades per l’Ajuntament de Roses.

 

Participar en el Voluntariat per la llengua és una gran experiència. Si ets voluntari, ajudaràs a fer créixer el nombre de parlants de català i t’enriquiràs personalment amb noves coneixences. Pensa-hi!

 

Si t’engresca la idea i tens ganes de participar en aquest programa, posa’t en contacte amb nosaltres. Ens trobaràs a l’Oficina de Català de Roses, a la pl. Sant Pere, 1, 2n, a l’edifici de Ca l’Anita (972 25 39 47 / roses@cpnl.cat). Tenim un bon grup d’estudiants que tenen ganes de millorar el català parlat i volen aprofitar la tardor per aconseguir-ho.

 

El Voluntariat per la llengua, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, facilita la conversa en català a les persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que el parlen normalment (voluntaris). Des de l’inici del programa l’any 2003, s’han format més de 130.000 parelles lingüístiques a tot el territori, 914 de les quals a Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document