Eliseu Climent participa en el cicle “Propostes de país per a un nou temps”

El proper divendres 17 d'octubre, el promotor cultural i editor del País Valencià, Eliseu Climent, oferirà en el Teatre Municipal de Roses la conferència “El procés i els Països Catalans”, dins el cicle “Propostes de país per a un nou temps” que l'Ajuntament de Roses organitza aquesta tardor per tercer any consecutiu. L'acte tindrà lloc a les 20.30 h.
14/10/2014 12:57 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Eliseu Climent és promotor cultural i empresari de l'àmbit editorial del País Valencià i conegut per la seva implicació en la defensa de la cultura catalana. Va estudiar dret a la Universitat de València. El 1968 va fundar Edicions Tres i Quatre, dedicada íntegrament al llibre en català i creadora l'any 1972 dels Premis Octubre, uns certamen literari que en l'actualitat consta de cinc categories i s'ha lliurat ininterrompudament des d'aleshores.

 

Climent va participar activament en la política valenciana durant el tardofranquisme i la transició espanyola, va militar en el nacionalisme d'esquerres (va ser un dels fundadors del Partit Socialista Valencià) i va ser un dels principals redactors del denominat Estatut d'Elx (octubre del 1975).

 

Paral·lelament a la seva activitat política, va prosseguir amb les tasques de promotor cultural i editor. Va participar en la fundació de l'entitat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el 1978, una institució que es declara ideològicament independent per a l'estudi, la defensa i la promoció del patrimoni cultural, artístic i natural del País Valencià. Posteriorment, el 1984, va començar a publicar el setmanari El Temps.

 

En l'actualitat, a més del càrrec a ACPV, és membre fundador de la Fundació Josep Renau, president de la Fundació Ausiàs Mach i de la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster, plataforma que pretén impulsar una major articulació del món econòmic, cultural, acadèmic i professional del País Valencià amb la resta dels Països Catalans.

 

El cicle “Propostes de País per a un nou temps” prosseguirà el proper 29 d'octubre amb la xerrada “Com serà la Constitució Catalana”, a càrrec de del magistrat Santiago Vidal.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document