Els actes del 20è aniversari de l’agermanament amb Beas canvien d’ubicació per previsió de pluja i es faran al Teatre

La celebració del 20è aniversari de l’agermanament entre les poblacions de Roses i Beas de Segura (Jaén), prevista inicialment a la Ciutadella de Roses, canvia la seva ubicació al Teatre Municipal per previsió de pluja. Tot i el nou emplaçament, el programa d’actes es manté igual i s’obrirà a les 12.30 h del matí amb l’acte commemoratiu, que donarà pas a continuació a una degustació popular de productes i gastronomia típica de les dues poblacions. Tots els actes són oberts al públic.
21/09/2022 09:06 -    

Els alcaldes Joan Plana Sagué (Roses) i José Alberto Rodríguez Cano (Beas de Segura), seran els encarregats de refermar el lligam i compromís de germanor entre ambdues poblacions, contret ara fa 20 anys pels llavors batlles Carles Pàramo i Ponsetí (Roses) i José Munera Rodríguez (Beas), els quals signaren oficialment l’agermanament el 15 de juny de 2002. Els dos exalcaldes seran també presents i prendran la paraula durant l’acte commemoratiu, en el cas de l’alcalde de Beas a través de videoconferència.

A continuació tindrà lloc a les instal·lacions del mateix teatre un intercanvi gastronòmic, obert al públic, on les dues delegacions oferiran una degustació de productes i plats típics de les cuines rosinca i beasenca.

La delegació de representants de l’Ajuntament de Beas de Segura, encapçalada pel seu alcalde, José Alberto Rodríguez, es traslladarà a Roses anteriorment per participar divendres 23 de setembre, en una recepció i un dinar institucionals amb els membres del consistori rosinc. La voluntat dels municipis és la de fer participar en la commemoració de dissabte 24 el major nombre possible de veïns i veïns. Amb aquesta intenció, l’Ajuntament de Beas de Segura ha posat a disposició dels seus habitants un servei de transport gratuït fins a Roses per facilitar el desplaçament de totes aquelles persones que desitgin assistir a l’esdeveniment.

 

La celebració ha vingut precedida de diferents reconeixements i recordatoris de l’efemèride, com la dedicació de la Revista de la Festa Major de Roses 2022 a l’agermanament i al testimoniatge de beasencs instal·lats a Roses, o la visita de l’alcalde de rosinc i membres del consistori a la població de Beas durant la darrera edició de les festes de San Marcos el passat mes d’abril.

 

La celebració coincidirà també amb la Festa Andalusa que tindrà lloc a la Pista Annexa del Pavelló Poliesportiu de Roses els dies 24 i 25 de setembre, que comptarà amb les actuacions d’escoles de cant i dansa, música en viu, concurs de sevillanes i servei de bar amb productes gastronòmics propis de la cuina andalusa.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document