Els alumnes de català del curs Bàsic 1 fan pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses

En el marc de la unitat didàctica destinada a tractar sobre l'alimentació i a parlar dels aliments bàsics, dels establiments on es compren i dels oficis relacionats amb els aliments, els alumnes del curs Bàsic 1 han disposat aquest matí de l'espai del Mercat Cobert per dur a terme la pràctica lingüística d'anar a comprar i triar els productes que més consumeixen.
01/06/2023 13:41 -    

Després d’escoltar les paraules de benvinguda del president de l’Associació Mercaroses, en Santi Buscató, els alumnes s’han passejat per diverses parades (fruita, verdura, carn, peix, fruita seca...) i han pogut desenvolupar una conversa senzilla amb la finalitat de comunicar-se en català. A més, han contestat un qüestionari amb preguntes relacionades amb l'activitat, cosa que els ha engrescat a interactuar amb els paradistes.

 

Aquesta activitat s'ha pogut dur a terme arran de l'acord de col·laboració signat entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l'Oficina de Català de Roses, i l'Associació Mercaroses (associació que gestiona el Mercat Cobert), amb l'objectiu de promoure un marc d'activitats relacionades amb l'àmbit del comerç i del coneixement i l'ús la llengua catalana, a més de vincular l’aprenentatge de l'aula amb la realitat del dia a dia.

 

Treballar la llengua fora de l'aula, en contextos no formals, permet practicar els coneixements adquirits a classe, complementar-los i consolidar-los. D’aquesta manera, els alumnes tenen eines per augmentar el seu ús del català.

 

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document