Els dies 5 i 6 de maig es realitzarà un cribatge massiu a Roses per detectar casos de Covid

El Teatre Municipal de Roses acollirà els propers dimecres i dijous, 5 i 6 de maig, entre les 9 i les 15 h (dimecres) i les 13 i 19 h (dijous), la realització d’un cribatge massiu per a la detecció de possibles casos de Covid 19 entre persones asimptomàtiques. Els alts índex de casos positius comptabilitzats les darreres setmanes a la població fan recomanable la realització d’aquesta prova per aturar els contagis.
Els dies 5 i 6 de maig es realitzarà un cribatge massiu a Roses per detectar casos de Covid

CatSalut

03/05/2021 15:20 -    

Aquest migdia ha tingut lloc una reunió telemàtica entre l’alcaldessa, Montse Mindan, el regidor de Sanitat, Marc Danés, i el director operatiu del Sector Sanitari de Girona Nord, Josep Carreras, per fer un seguiment específic sobre la incidència de la Covid-19 en el municipi. Els alts índex de risc i de la taxa de contagi que s’han produït a Roses durant les darreres setmanes, han motivat la decisió de realitzar un cribatge massiu entre la població, que tindrà lloc dimecres i dijous d’aquesta mateixa setmana.

 

El cribatge es realitzarà entre persones d’entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers 3 mesos i que no hagin rebut cap dosi de vacunació.  Les persones interessades a participar només cal que es presentin dins l’horari establert (de 9 a 15 h el dimecres i de 13 a 19 h el dijous) al Teatre Municipal, on se’ls subministrarà el kit d’autopresa necessari per a la realització de la prova.

 

El regidor de Sanitat de Roses, Marc Danés, fa una crida a participar en aquest cribatge, ja que "detectar en el moment actual possibles casos positius entre persones asimptomàtiques és de gran importància per aconseguir tallar l’evolució del contagis i la propagació de la malatia que estem experimentant a Roses des de fa dies".

 

La PCR es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt on s’ha recollit. El temps màxim des de la presa de la mostra fins la seva entrega és de mitja hora per raons de conservació.

 

En el moment de la recollida del kit, un gestor COVID s’encarregarà de registrar les dades dels participants per fer-ne el seguiment. El kit per a l’autopresa conté una bossa amb tancament hermètic “zip”, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes.

 

El procediment és senzill i l’estoig conté una guia on es detalla pas a pas el procediment a seguir. També es poden consultar les indicacions en format vídeo. Els participants en el cribratge rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a La Meva Salut entre les 48 i 72 hores posteriors des de
la seva recollida. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i dictar l’aïllament pertinent.

 

Veieu el vídeo explicatiu en el següent enllaç

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document