Els empresaris de Roses atorguen l’Arjau d’Honor a Ferran Adrià

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus ha lliurat el primer premi Arjau d’Honor al xef Ferran Adrià, en agraïment a la seva trajectòria, que ha convertit Roses en un pol gastronòmic mundial. L’acte, que s’ha dut a terme al Teatre Municipal de Roses, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Plana; de la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech; del president de l’Associació, Miquel Gotanegra; del president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero; a més d’altres autoritats i representants del món empresarial. També hi ha assistit Mateu Casañas, cuiner i copropietari dels restaurants Compartir i Disfrutar.
23/09/2022 10:40 -    

“Estic molt agraït per aquest reconeixement, que es suma al que ja va rebre en Juli Soler a la seva primera edició, reafirmant el lligam de elBulli amb Roses. Estem molt il·lusionats per la propera obertura del museu a Cala Montjoi i per seguir aportant valor al nostre entorn”, ha manifestat Ferran Adrià.

 

El president de l’Associació d’empresaris Roses-Cap de Creus ha indicat que “amb la seva excel·lent trajectòria i la seva creativitat constant, Ferran Adrià ha fet que Roses sigui coneguda arreu del món. A més, ha remarcat que “el prestigi que representa tenir ara elBullifoundation a Roses és un dels fets més importants de la història del municipi. Ferran Adrià, ànima d’aquesta iniciativa, ha optat per quedar-se a Cala Montjoi, i això és una d’aquelles notícies que s’han de celebrar i que cal ser conscients del que representen”. En aquet sentit, Miquel Gotanegra ha reclamat que no es deixi escapar aquesta gran oportunitat. “El juny del 2023 és a la cantonada i cal començar a pensar com senyalitzar i fer visible que Roses és el poble de elBullifoundation. Roses s’ha de convertir, més que mai, en un epicentre turístic i gastronòmic mundial”, ha indicat.

 

L’alcalde de Roses ha destacat en el seu parlament que aquest guardó “torna a posar de manifest el reconeixement i l'immens agraïment del nostre poble envers el cuiner, gràcies al qual el nom de Roses s'ha donat a conèixer arreu del món a través d'un llenguatge tan universal com és el de la cuina, i compta avui dia amb una projecció internacional que ha situat cala Montjoi en el centre neuràlgic del món gastronòmic”.

 

La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha recordat que Ferran Adrià “ha posat Catalunya, l’Empordà i la Costa Brava en el mapa mental i vital de moltíssima gent” i ha agraït la seva tasca. També ha remarcat que “la gastronomia és un sector estratègic de Catalunya”.

 

El president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, ha manifestat que “sense la figura d’en Ferran Adrià, l’Empordà no estaria posicionat al món i Roses no seria un destí conegut com ho és ara”.

 

El xef Mateu Casañas ha agraït la gran tasca feta per Ferran Adrià, que ha estat un puntal pel món de la gastronomia. A través d’un vídeo retransmès durant l’acte, el xef Joan Roca també ha remarcat la gran feina i aportació en la gastronomia i el territori” feta per Ferran Adrià. ElBulli va ser un punt d’inflexió per a nosaltres. Aquest premi és un reconeixement especial per a una persona que ha estat un referent”, destaca Joan Roca. En un altre vídeo, el xef Fermí Puig, ha recordat els inicis de Ferran Adrià i la gran tasca que ha fet i ha agraït als empresaris el reconeixement merescut al gran xef.

 

Els premis Arjau són uns reconeixements que els empresaris de Roses concedeixen a persones vinculades amb el municipi, que han tingut una trajectòria modèlica i que amb la seva dedicació i entrega han ajudat a posicionar Roses com a població turística capdavantera. Es van impulsar l’any 2015 amb un reconeixement a Juli Soler, l’artífex amb el xef Ferran Adrià de elBulli i aquest any s’ha creat aquest nou premi, l’Arjau d’Honor, atorgat a Ferran Adrià.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document