Els experiments científics omplen la plaça del Teatre de Roses

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la IV edició de la Jornada de la Ciència de Roses, activitat inclosa en el Pla Educatiu d’Entorn. La plaça del Teatre ha estat novament l’escenari escollit per al desenvolupament de l’activitat, on al llarg del matí els alumnes dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, han presentat 15 experiments als alumnes de sisè de primària de la vila, així com a les famílies i públic general que ha volgut conèixer aquesta experiència.
05/05/2022 13:15 -    

Taules d’experimentació instal·lades a la plaça han servit perquè 75 alumnes d’ESO i batxillerat dels tres instituts de Roses mostressin 15 experiments a un total de 228 alumnes de sisè dels centres de primària de Roses,

 

La Jornada de la Ciència té una doble vessant educativa. D’una banda, alumnes d’ESO i batxillerat han estat els encarregats de treballar en els experiments que ells mateixos han presentat i dinamitzat avui, mentre que els receptors d’aquests coneixements han estat alumnes, en aquest cas de 6è curs de primària.

 

La iniciativa ha suposat la coordinació dels centres de secundària de Roses (Institut Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà), que anualment celebren jornades o activitats científiques en els seus centres, amb l’objectiu d’ampliar-les amb una jornada comunitària fora dels instituts, en què pot participar tota la ciutadania.

 

La primera Jornada es va celebrar el 16 de maig de 2018, fruit de les reunions de programació del Pla Educatiu d’Entorn. L’èxit de la convocatòria i les valoracions positives rebudes des dels centres educatius, van portar a la seva celebració l’any següent, mentre que l’any 2020, amb motiu de la pandèmia, la jornada es va reinventar i es va oferir digitalment en format vídeo. Enguany, doncs, ha recuperat la presencialitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document