Els jardins del Mas de les Figueres s’inaugura amb "Març de Paraules"

El proper cap de setmana, els nous jardins del Mas de les Figueres seran escenari de múltiples activitats del programa Març de Paraules. Aquest nou espai urbà, obert al públic fa unes setmanes, s’inaugurarà oficialment diumenge 8 de març a les 12 h,a acte que comptarà amb la presència del seu donant, Oriol Martí Bagué.
02/03/2020 13:35 -    

El Mas de les Figueres és un espai emblemàtic i de gran tradició a Roses, situat a l’Avinguda de Rhode, front de mar. Fruit de la cessió d’una part del terreny realitzada pel seu anterior propietari, Oriol Martí Bagué, l’Ajuntament ha dut a terme un projecte de reconversió com a jardí públic obert a la ciutadania i nou espai d’articulació urbana.

El nou jardí està format per un mosaic de zones verdes i àrees d’estada i una petita plaça amb graderia per a la realització d’activitats de petit format a l’aire lliure, que sumen més de 2.000 m2. Un camí creua tota la finca diferenciant els espais i potenciant les visuals cap al mar. Per sobre del camí s’ha instal·lat una pèrgola lleugera que servirà de suport perquè rosers, buguenvíl·lies, etc, s’enfilin, donant ombra a tot el recorregut amb un aspecte natural.

La inauguració del jardí, coincidint amb la realització de les activitats del Festival Març de Paraules, potencia també la vessant de l’espai com a nou punt de trobada ciutadana i escenari de manifestacions culturals i lúdiques.

Al llarg del cap de setmana, se succeiran al Mas de les Figueres les activitats del programa. Dissabte, tindrà lloc el mercat solidari de la Xarxa de convivència, una parada de llibres de l’editorial Cal·lígraf i el col·lectiu Plomes d’aigua, el taller de collage «Lletra, paper, tisores» a càrrec de Juan Cardosa, l’acció creativa «Dona la teva Paraula» de l’associació DiCrea, una sessió de l’Hora del conte, un vermut literari amb presència d’escriptors de l’editorial Cal·lígraf, el recital poètic Plomes d’aigua i l’espectacle poeticomusical de Joel Minguet dedicat a Lorca.

Diumenge, tornaran a ser presents el mercat solidari, la parada de llibres i l’acció creativa de DiCrea, i tindran lloc també una ruta literària a càrrec dels autors guanyadors dels Jocs Florals de Roses, la Lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones i el recital poètic «El senyal de la pèrdua» de Maria Mercè Marçal, just a continuació de l’acte inaugural dels jardins, a les 12 h.

 

El Festival continuarà al llarg del mes de març oferint recitals poètics, tallers creatius, mostres d’art, música i teatre, convertint Roses en epicentre de la creació i l’experimentació literàries a través d’un programa d’activitats multidisciplinar.

Podeu consultar el programa complet en el document adjunt

PDF document icon Programa març de paraules 2020.pdf — Document PDF, 1.24 MB (1302534 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document