Els patis de les escoles Els Grecs i Montserrat Vayreda s’obren 4 tardes a la setmana per a joves de 12 a 18

A partir de demà, 17 de gener, i fins al 15 de maig, l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició de l'activitat “Patis Oberts”, que enguany compta amb l’obertura de dos espais: el pati de l’escola Els Grecs i el de l’escola Montserrat Vayreda. Les activitats tindran lloc dimecres i divendres de 17 a 19 h i dissabte de 16 a 19 ha l’escola Grecs, mentre que a l’escola Montserrat Vayreda l’horari serà divendres de 17 a 19 h i dissabtes de 16 a 19 h.
16/01/2020 08:34 -    

Aquest projecte s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn de Roses i té per objectiu que infants i joves d'entre 12 i 18 anys, utilitzin els patis escolars del municipi fora de l’horari lectiu com a espai de trobada, convivència i relació, per jugar i fer esport, contribuint a la millora de les seves habilitats personals i socials. La iniciativa permet a més optimitzar l’ús del centre escolar, potenciant-ne la vessant social i educativa, en un espai segur i pròxim al jove.

 

Per participar no cal inscripció prèvia, ja que l’accés als patis és lliure dins l’horari establert, sempre i quan es respectin les normes de relació i convivència. El servei està gestionat per un monitor o director de lleure a cada pati, encarregats de l’obertura i tancament dels espais, de la correcta relació entre els usuaris participants, del bon ús del material, de fomentar activitats esportives i de lleure, potenciar el civisme, etc.

 

L'experiència d’edicions anteriors demostra que obrir els patis possibilita als joves l’accés a l'espai d’ús públic durant el seu temps lliure, permetent als monitors corresponents portar a terme intervencions de tipus preventiu i educatiu i a fomentar valors relacionats amb l’ús cívic de l’espai i les correctes relacions entre els participants i amb l’entorn.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document