Els premis Arjau i Àmfora es concentren en una gala única per celebrar la gran nit del comerç i sector econòmic rosinc

El proper 11 de gener Roses viurà la seva gran nit del comerç i del sector econòmic locals amb la celebració de la gala dels premis Arjau i Àmfora que tindrà lloc al Teatre Municipal. L’Associació d’empresaris Roses-Cap de Creus i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, han decidit unir en un sol acte l’entrega dels premis que ambdós entitats convoquen anualment, per congregar així en una nit temàtica professionals i empreses dels sectors econòmics.
07/12/2023 13:00 -    

Els Premis Arjau són uns reconeixements que els empresaris de Roses concedeixen des de l’any 2015 a persones vinculades amb el municipi que han tingut una trajectòria modèlica i que, amb la seva dedicació i entrega, han ajudat a posicionar Roses com a població turística capdavantera.


Per la seva banda, el Premi Àmfora, creat l’any 2022 per l’Ajuntament de Roses, reconeix aquells professionals rosincs que han esdevingut un referent en el seu sector i destaquen per l’excel·lència en la seva disciplina, la seva trajectòria o l’aportació que la seva feina suposa per a la projecció, desenvolupament o impuls econòmic de Roses. Enguany, a més, els premis s’han obert a la ciutadania, que fins al proper dia 10 de desembre poden proposar candidats enviant un correu a promocioeconomica@roses.cat.  • L’arjau i l’àmfora, símbols dels premis

El nom del guardó atorgat per l’associació d’empresaris, Arjau, és una paraula que serveix per designar la barra de ferro o de fusta que es fixa a l’eix del timó d’una embarcació i la fa moure, simbolitza els guardonats, persones que impulsen amb la seva feina i dedicació constant el municipi i ajuden a conduir-lo cap a l’excel·lència.

 

Per la seva banda, l’elecció de l’àmfora per part de l’Ajuntament per posar nom i com a imatge del premi, respon a la voluntat de rememorar els orígens de la fundació de l’antiga Rhode i el seu paper cabdal com a assentament comercial. D’aquesta manera, l’utensili imprescindible per als grecs fundadors de Roses que comerciaven a tota la mediterrània, es pren com a símbol del comerç, de l’activitat econòmica i dels negocis.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document