Els Pressupostos Participatius de Roses 2022 recullen 157 propostes ciutadanes

El passat 15 de maig va finalitzar el període de recollida de propostes ciutadanes de la nova convocatòria de Pressupostos Participatius impulsada per la Regidoria d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Roses. I ho va fer amb l’entrega per part dels veïns i veïnes de 157 projectes a través de dues vies: el web tudecideixesroses.cat , amb111 propostes recollides, i les bústies habilitades al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme, on es van dipositar 46 propostes.
23/05/2022 09:01 -    

Com en les altres edicions, en aquesta ocasió el consistori posa a disposició de la ciutadania una partida de 300.000€ del pressupost municipal per a decidir a quins projectes els volen destinar; i l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades fins a esgotar l’import. 

 

Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda, posa en valor la participació de la ciutadania en aquesta primera fase i explica que “estem molt contents de la gran quantitat de propostes rebudes, és un signe més de les ganes dels veïns i veïnes per implicar-se en la millora de Roses. Eines participatives com aquesta contribueixen a enriquir la governança municipal i ajuden a construir la ciutat de forma compartida”.

 

Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un fòrum ciutadà i votació final

Ara, un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els criteris tècnics i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

 

Posteriorment, el 22 de setembre, els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tota la població en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular. 

 

En darrer lloc, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 10 al 20 d’octubre.

 

L’Ajuntament agraeix la col·laboració i el compromís de tots els veïns i veïnes que ja han participat en la primera fase del procés i anima tota la població a seguir prenent part activament d’aquesta cinquena convocatòria dels Pressupostos Participatius a Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document