Els rosincs amb orígens valencians poden participar en l'estudi “Veus Valencianes” de la UAB

Un grup de recerca del Centre d'Estudis Demogràfics (CED) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha iniciat el projecte de ciència ciutadana "Veus Valencianes" per tal d'investigar les migracions valencianes a Catalunya des del final del segle XIX fins a l'actualitat, a través dels seus protagonistes, valencians, i els seus descendents, catalans. Dels 3.720 valencians que viuen a les comarques gironines destaquen poblacions com Girona, Figueres, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols.
Els rosincs amb orígens valencians poden participar en l'estudi “Veus Valencianes” de la UAB

El Campello

05/04/2016 10:55 -    

El grup de recerca ha llançat a internet dues enquestes, una dirigida a valencians que viuen a Catalunya (http://goo.gl/forms/8yq51P8vri) i una altra a catalans amb avantpassats valencians que van migrar a Catalunya (http://goo.gl/forms/JsLPW5W06F), independentment de l'edat o el temps de residència a Catalunya. Les enquestes són anònimes i molt breus i no requereixen més de 5 minuts per complimentar-les.

En relació a Roses cal destacar que de descendents del Campello només hi ha dues enquestes fetes tot i la seixantena de famílies de campellanos que va venir a viure a Roses a la dècada de 1920.

Per obtenir més informació del projecte visiteu la web http://gedemced.uab.cat/ca/veus-valencianes, el compte de Facebook: https://www.facebook.com/VeusValencianes o twitter: https://twitter.com/VeusValencianes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document