Els rosincs i rosinques escullen els 10 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2022

Ca l’Anita va acollir aquest dijous 22 de setembre a la tarda, el Fòrum Ciutadà de Priorització dels Pressupostos Participatius 2022. Durant la sessió, els assistents van seleccionar els 10 projectes finalistes que se sotmetran a votació del 10 al 20 d’octubre per part de totes les persones empadronades al municipi que tinguin 16 anys o més.
23/09/2022 13:33 -    

L’Ajuntament agraeix la implicació de les persones que han pres part del Fòrum Ciutadà de Priorització, així com la col·laboració demostrada pels veïns i veïnes al llarg de tot el procés. Les 10 propostes finalistes són les següents (podeu consultar el detall complet en el document adjunt):

- Millora de l’skate park

- Creació itinerari disseny/art permanent

- Habilitació punt de reciclatge selectiu a passeig i platges

- Macro carril bici/peatonal de connexió amb les urbanitzacions

- Convertir l’antic càmping Bahía en el pulmó verd de Roses

- pàrquing públic amb carregadors per a cotxes elèctrics

- Instal·lació plaques solars a tots els equipaments municipals

- Sanejament i arranjament Av. Rier ade la Cuana

- Instal·lació de contenidors per al reciclatge d’oli

- Incrementar el número de papereres, tant a les platges com a la vila

 

El Fòrum Ciutadà de Priorització era obert a tota la població i a través de petits grups de treball i una priorització final mitjançant una eina electrònica, les persones assistents van elegir aquestes 10 actuacions finalistes. Aquestes propostes van ser seleccionades d’entre un total de 34 que, prèviament, havien estat declarades vàlides per part dels serveis tècnics municipals.


Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda, agraeix la participació al Fòrum Ciutadà i anima els rosincs i rosinques a implicar-se en la votació final: “aquest mes d’octubre tindrà lloc la votació final d’aquesta cinquena edició dels Pressupostos Participatius. Esperem que la població respongui novament de forma positiva a la convocatòria i seguim, entre tots i totes, treballant per a millorar i potenciar aquest projecte que promou la cogovernança i contribueix a millorar Roses de forma col·lectiva”.


Proper pas: votació popular

La propera i darrera fase del procés serà la votació popular, que tindrà lloc del 10 al 20 d’octubre. Podran votar, fent ús del portal web tudecideixesroses.cat, totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys.


PDF document icon Propostes finalistes.pdf — Document PDF, 89 KB (92147 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document