Els tallers de cinema i fotografia i el pla “+60 Alt Empordà” centren la reunió del Consell Sectorial de la Gent Gran de Roses

El Consell Sectorial de la Gent Gran de Roses ha dut a terme aquesta setmana una nova sessió de debat i presentació de propostes entre l’Ajuntament i les diferents entitats i col·lectius implicats en polítiques i accions per a persones majors de 65 anys del municipi. La continuïtat del taller de cinema iniciat la passada primavera, la posada en marxa d’un nou curs de fotografia i la participació de Roses en el programa +60 Alt Empordà, van centrar la reunió.
21/10/2016 19:33 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La reunió celebrada aquesta setmana va comptar amb la presentació del programa “+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”, a càrrec de Roger López, tècnic del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La participació de Roses en aquest programa va ser proposada i acceptada en la sessió del consell sectorial del passat mes de març, fet que permet ja iniciar les primeres línies d’actuació previstes, com els tallers participatius que tindran lloc a Roses el proper mes de novembre o la posada en marxa d’enquestes per conèixer les necessitats actuals de la gent gran del municipi.

 

D'altra banda, la definició del programa cultural i formatiu que es desenvoluparà durant els propers mesos va ser un altre dels punts tractats. D’una banda, la continuïtat del taller de cinema iniciat la passada primavera, atesos els bons resultats obtinguts, l’àmplia participació i l’excel·lent valoració feta pels participants d’aquesta experiència, que donà com a fruit la gravació i projecció pública d’un curtmetratge.

 

Una altra proposta aprovada pels membres del consell sectorial ha estat la posada en marxa d’un taller de fotografia, davant l’interès creixent per aquesta disciplina d’un ampli sector de gent gran de Roses. La dinàmica del curs es plantejarà, com en el cas del taller de cinema, amb una doble vessant formativa i pràctica, possibilitant la realització d’exposicions obertes al públic un cop finalitzades l’activitat.

 

Per últim, una altra proposta sorgida a iniciativa del consell sectorial, els cicles de conferències, continuarà programant-se amb xerrades de diferents temàtiques d’interès, tot i que canviaran el seu horari de realització, passant de les 15 h a les 20 h per facilitar l’assistència del públic general.

 

Marc Danés, regidor de Benestar Social de Roses, valora molt positivament el funcionament i tasca que s’està realitzant al municipi gràcies a la creació del Consell Sectorial de la Gent Gran, el qual «ha esdevingut en molt poc temps un veritable òrgan participatiu de tots els representants de la gent gran de Roses, des d’una vessant política i social, dotat d’un gran dinamisme a l’hora de presentar i consensuar propostes i accions a desenvolupar. Des de l’Ajuntament agraïm molt aquesta implicació i col·laboració per part de tots els agents implicats, que ens permet recollir propostes i executar serveis i activitats d’una forma altament eficaç».

 

El Consell Sectorial de la Gent Gran de Roses és un òrgan de participació que es reuneix periòdicament al municipi, amb un mínim de dues sessions anuals. Està integrat per representants dels casals d'avis de la població, de la residència geriàtrica, de diferents entitats assistencials i professionals i per representants polítics i tècnics del consistori. El seu objectiu és establir les vies per a un treball conjunt entre tots els agents que treballen en l'àmbit de la gent gran, creant ponts de diàleg i debat per a l'optimització i millora de les accions impulsades des d'entitats i Ajuntament.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document