Els treballs a l’escola Narcís Monturiol inicien la naturalització de 9.800 m2 de patis escolars de Roses

• Roses ha iniciat a l’escola Narcís Monturiol els treballs per a la naturalització dels patis de les escoles públiques del municipi, projecte guanyador de l’edició 2021 dels Pressupostos Participatius i que suposarà el condicionament d’una superfície total de 9.865 m2 de patis escolars. • Finalment, un informe extern encarregat per l’Ajuntament sobre la possibilitat de mantenir el pollancre existent a l’escola Narcís Monturiol, conclou de manera taxativa la necessitat de procedir a la seva tala per motius de seguretat.
29/02/2024 13:34 -    

El projecte de naturalització contempla la instal·lació tant d’elements de mobiliari urbà i jocs, com la naturalització dels diferents patis amb espais vegetatius que aportaran ombra i frescor, tenint també en compte la millora de l’ordenació d’accessos i de les connexions dels espais, la solució als problemes de drenatge d’aigua existents en alguns centres i la pavimentació amb paviments tous, gespa artificial i cautxú. Totes les actuacions previstes s’han fet pensant també en les necessitats d’aprenentatge de l’alumnat i en la condició educativa dels equipaments, creant per exemple espais destinats al Pla Lector dels centres i prioritzant els jocs simbòlics i els jocs de tronc o cabanyes de fusta. En tots els patis que ho requereixin, es realitzarà una ordenació d’accessos i circulacions i es milloraran els drenatgesEl pollancre de l’escola Narcís Monturiol se substituirà per moreres i pistatxers

 

Els treballs a l’escola Narcís Monturiol previstos en aquest projecte, incloïen la tala del pollancre existent al pati d’infantil. La recollida de firmes organitzada per un particular i l’entrada d’una instància a l’Ajuntament sol·licitant el manteniment de l’arbre, ha motivat que l’empresa municipal Rosersa encarregués un estudi extern sobre la viabilitat d’aquesta petició a una paisatgista especialista en arboricultura.

 

L’estudi conclou taxativament la necessitat de talar l’arbre, atès que aquest representa un risc real per a la seguretat de les persones. Lluís Espada, regidor d’Infraestructures i Serveis de l’Ajuntament, explica les consideracions que fa l’estudi entorn a "l’alt grau de deteriorament en què es troba el pollancre, amb danys estructurals irreversibles, tant pel que fa al tronc, com a la creu i al brancam. Les altes probabilitats de causar danys materials o humans en un espai tan sensible com és el pati d’una escola, i que a més podrien incrementar-se a conseqüència de les obres de reforma que s’estan duent a terme, ja que podrien provocar canvis en la compactació del sòl i debilitar encara més severament l’arbre, han motivat que es decideixi la tala del mateix, que es durà a terme en els propers dies".


En el seu lloc, el projecte de naturalització contempla la plantació de moreres i pistatxers per dotar d’ombra el pati. També s’instal·laran casetes, tobogans i jocs de paret, mentre que el pati de primària incorporarà dues taules de pícnic amb bancs a l’ombra dels plataners per potenciar l’aprenentatge a l’aire lliure.


Les actuacions prosseguiran a les escoles Vicens Vives, Els Grecs i, per últim, Montserrat Vayreda, que també es dotaran de nou mobiliari, jocs i espais amb vegetacióESCOLA

PATIS

SUPERFÍCIES

TOTAL

Narcís Monturiol

Pati Infantil 1

Pati Infantil 2

Pati Primària

413,21 m2

186,25 m2

46,42 m2

 

   645,88 m2

Els Grecs

Zona accés posterior-pati oliveres

1.210,00 m2

1.210,00 m2

Montserrat Vayreda

Pati Infantil

Primària- accés inferior- zona pistes

1.600,00 m2

1.147,75 m2

 

2.747,75 m2

Jaume Vicens Vives

Pati Infantil

Patri Primària

1.790,18 m2

3.471,56 m2

5.261,74 m2

TOTAL

                                                                               9.865,37 m2El pressupost pel qual s’ha adjudicat el conjunt d’obres i instal·lacions és de 255.723 €, i tenen una durada prevista de 5 mesos.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document