En marxa la campanya “I tu, jugues en català?”

El Centre de Normalització Lingüística de Girona (a Roses, l’Oficina de Català) impulsa per tercer any la campanya “I tu, jugues en català?”, adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que els venen i, sobretot, a la ciutadania.
21/12/2015 11:30 -    

I tu, jugues en català?” és una campanya per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit cultural i lúdic, per fer més visibles els jocs i les joguines en català, donar-los a conèixer i fomentar-ne l'ús i el consum entre els ciutadans.

S’han adherit a la iniciativa comerços d’arreu de les comarques gironines. Aquests es poden identificar fàcilment perquè a l’aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i les joguines es reconeixen per un adhesiu amb la imatge de la campanya que els fa més visibles. A Roses, Joguines Ley’s i Magatzems Biel’s, que van signar els acords d’adhesió a la campanya el 2013, tornen a promoure les joguines en català que hi ha al mercat.

 

Aquest any, s’ha estrenat l’aplicació per a dispositius mòbils “Jocs en català”, que permet accedir al cercador de jocs i joguines en català del CPNL, que té més de 600 referències. La cerca es pot fer per paraula clau, per categories de jocs i per edat recomanada. L’app també disposa d’informació sobre els comerços que donen suport a la campanya, geolocalitzats a través de Google Maps.

 

La campanya inclou el II Concurs de Fotografia al qual aquest any es pot participar per Instagram o a través del correu electrònic. El concurs compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Girona Costa Brava.

 

El concurs començarà el 21 de desembre i s’acabarà el 31 de gener de 2016. S’hi podrà participar amb tantes fotografies com es vulgui sempre que el motiu estigui relacionat amb el fet de jugar en català.

 

Podeu seguir la campanya a través de la pàgina web “I tu jugues en català?”, del CNL de Girona on, a més de les bases, es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català i la llista d’establiments que formen part de la iniciativa.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document