Es consolida la torre Medieval de la Ciutadella de Roses, que també es farà visitable

L'Ajuntament de Roses acaba d'iniciar els treballs de consolidació de la torre Medieval de la Ciutadella de Roses, davant l'estat de deteriorament en què es trobava i el perill d'esfondrament que suposava aquest estat. El projecte l'ha redactat el Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que també aportarà la direcció i una subvenció de 24.000 euros per a l'execució de les obres.
19/02/2016 11:39 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els treballs responen a la necessitat urgent d'actuar en aquesta torre medieval, l'única del recinte que s'ha mantingut sense patir grans transformacions i conservant l'estructura original de la seva darrera fase d'ús. L'aparició d'importants esquerdes amenaçaven l'estructura i l'estabilitat de la construcció i posaven en perill la seva conservació, inclús amb risc de possibles esfondraments.

 

Les obres que s'acaben d'iniciar preveuen recuperar la fesomia original de la construcció tancant les esmentades esquerdes amb la mateixa tipologia de materials i, alhora, netejar i consolidar els seus paraments, evitant la caiguda de materials que podrien esdevenir un perill pels visitants del recinte. Un cop feta aquesta primera actuació i a causa de la importància històrica de l’element en ser l’única torre de la muralla medieval que conserva quasi la totalitat de l’alçat original i restes del pas de ronda, es preveu adequar-la per a la visita mitjançant la instal·lació d’una escala interior.

 

La idea de fer-hi un accés respon a la voluntat de fer més entenedor el conjunt medieval. La visita a l’interior de la torre permetrà fer-se una imatge clara de l’alçada original del conjunt i dels seus diversos nivells de defensa (pas de ronda i part superior de la torre). A més, des de dalt de tot es tindrà una visió general de la vila medieval.

 

La durada dels treballs prevista és de 6 mesos. El projecte compta amb un pressupost total 88.000 € (24.000 aportats per la Diputació de Girona) i s'emmarca dins el programa d'actuacions de millora, consolidació i condicionament que el consistori realitza periòdicament per al manteniment i posada en valor d'aquest important recinte monumental.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document