Es presenten les propostes finalistes del Pressupost Participatiu de Roses que podran votar els vilatans

Demà dimarts, 13 de juny, tindrà lloc la sessió de presentació de les propostes ciutadanes que es podran votar properament dins el procés de Pressupost Participatiu que l’Ajuntament de Roses ha engegat aquest 2017, i a partir del qual serà escollit i realitzat el projecte presentat per la ciutadania que més recolzament rebi. L’acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20.30 h.
12/06/2017 12:03 -    

Una cinquantena de projectes proposats per la pròpia ciutadania seran presentats demà al Teatre Municipal, com a fase prèvia a la votació dels mateixos. Del total de 177 presentats durant la fase prèvia de recollida de propostes, el llistat final que es portarà a votació estarà integrat per una cinquantena de projectes, ja què molts d’ells han estat englobats en una única proposta, en considerar-se que eren coincidents o complementaris. D’altres han estat exclosos per no tractar-se d’inversions o de matèries de competència municipal, sobrepassar el preu de 150.000 € establert, o bé perquè ja estaven previstos en el pressupostos d’inversions aprovats per l’Ajuntament.

 

En el decurs de la sessió de presentació que tindrà lloc demà, els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran també defensar i argumentar els seus projectes davant els assistents. S’obre així la fase informativa per donar a conèixer les propostes finalistes, que seran sotmeses a votació ciutadana oberta a tots els rosincs i rosinques majors de 16 anys. El procés culminarà amb la contractació i execució de la proposta.

 

Amb aquesta primera experiència de pressupost participatiu, el govern rosinc té l’objectiu d’implicar la ciutadania en la presa de decisions pressupostàries, potenciant la seva participació activa i treballant bidireccionalment entre veïns i Ajuntament.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document