Es prohibeix l’aparcament a la plaça Josep Tarradellas arran de la denúncia d’un empresari de Roses

La denúncia presentada a l'Ajuntament per part d’un empresari de Roses obliga al consistori a prohibir, a partir d’aquesta mateixa setmana, l’estacionament de vehicles a la plaça Josep Tarradellas. Tot i que la voluntat de l'Ajuntament seria continuar oferint l’espai destinat a estacionament per donar resposta a la important densitat de vehicles de la zona, el planejament vigent no permet aquest ús a la plaça, per la qual cosa es veu en l’obligació de cessar-lo de manera immediata.
23/11/2020 12:52 -    

La denúncia presentada argumenta que l’ús com a aparcament en aquest espai no s’ajusta al planejament vigent, que el cataloga com a zona verda. L’Ajuntament permetia l’estacionament des de l’any 2007, moment en què, un cop finalitzades les obres d’urbanització de la plaça, realitzà una consulta pública entre els veïns per conèixer les seves necessitats i preferències respecte al nou espai.

 

Fruit de la voluntat veïnal expressada durant la consulta, que testificà el desig majoritari perquè es destinés una part a places d’aparcament, el consistori habilità la reserva d’espai per a l’estacionament sol·licitat. La plaça Josep Tarradellas es troba en un sector de l’eixample rosinc amb una important densitat de població, degut a la presència de nombrosos edificis plurifamiliars i locals comercials.

 

A partir d’aquesta setmana, però, davant la denúncia presentada i l’obligatorietat municipal per complir amb la planificació urbanística vigent, es prohibeix l’estacionament de vehicles en tota la plaça. Al llarg dels propers dies la Policia Local procedirà a informar d’aquesta prohibició amb una senyalització provisional, a l’espera que el consistori estudi la solució definitiva a adoptar.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document