Es restableix la circulació al carrer Tarragona mentre duri l’estudi de les restes arqueològiques trobades

A partir de demà, divendres 19 de febrer, es restablirà el trànsit del carrer Tarragona en la seva confluència amb la ronda Miquel Oliva i Prat, on s’estan realitzant les obres d’adequació de la xarxa de recollida d’aigües pluvials. L’obertura al trànsit es mantindrà mentre es realitzen els estudis arqueològics de la contraescarpa de la Ciutadella apareguda durant la realització d’aquestes obres.
18/02/2021 13:33 -    

Els treballs per a la instal·lació d’un nou col·lector de pluvials al carrer de Tarragona, concretament en el seu tram comprés entre els carrer Lluís Companya i la ronda Miquel Oliva i Prat, han posat al descobert un tram de la contraescarpa de la Ciutadella de Roses, muralla que transcorria en paral·lel a la muralla principal del recinte monumental, i que delimitava el fossat per la seva part exterior.

 

L’aparició d’aquestes restes han motivat l’aturada de les obres de la xarxa de pluvials que s’estaven realitzant, per tal que els arqueòlegs puguin procedir a l’estudi necessari de la troballa. Es preveu que aquestes tasques durin entre dues i tres setmanes, període durant el qual es restablirà el pas del trànsit pel carrer Tarragona, ja que l’espai de les restes ha estat delimitat i les tasques arqueològiques no es veuran afectades pel pas de vehicles.


Un cop finalitzat l’estudi, prosseguiran les obres per a la la instal·lació del nou col·lector de pluvials, projecte que ha de solucionar els problemes d’acumulació d’aigua a la calçada i voreres que es produeixen en episodis de pluja en aquesta part baixa de la població. Per deixar constància de l’existència de la contraescarpa, es preveu instal·lar un paviment diferenciat un cop finalitzin les obres, que mostrarà el recorregut de la mateixa i l’extensió real del fossat de la Ciutadella.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document