Escultures i pintures de l’artista Josep Vernis, del 18 de juny al 31 de juliol, a Ca l’Anita

La Sala d’Exposicions Ca l’Anita de Roses acull a partir del proper 18 de juny la mostra de pintura i escultura de l’artista Josep Vernis. Autor prolífic i multidisciplinari, amb una carrera artística de més de cinquanta anys, s’ha identificat per la seva llibertat d’expressió i per la voluntat de ser fidel i coherent amb l’evolució social del seu entorn, reflectida a les seves obres amb un alt grau de sentiments i problemàtiques socials.
14/06/2016 12:40 -    

Tal i com indica Anna Palomo, crítica d’art, «la producció artística de Josep Vernis es construeix a partir de contraposicions terminològiques com racionalitat i irracionalitat, ordre i caos, color i forma, extraversió i interiorització i, en últim terme, figuració i abstracció, que conviuen en perfecta harmonia a les obres. La línia, la figura i el color, components inherents al treball pictòric des dels inicis, es combinen amb el degoteig, la grafia i els regalims de pintura per dotar els seus treballs d’un intens batec intern que tradueix el delit vital de l’autor en preparar cada obra.

 

Amb matisos, podríem parlar d’una manera semblant dels treballs escultòrics; a cadascuna de les peces tridimensionals hi ha deixat l’empremta de l’experiència personal en el terreny conceptual i ho ha fet amb un llenguatge igualment personal, que es manifesta a partir de l’intel·ligent plantejament compositiu que estructura la totalitat de la seva obra.»

 

Els diferents àmbits de la creació i de la cultura no li han resultat mai estranys, i Vernis ha participat en produccions teatrals o literàries amb el mateix entusiasme i convicció que ha esmerçat en la pràctica artística. Així mateix, cal ressaltar una destacada i dilatada labor en el camp de la docència de l’art, que va exercir en diverses institucions des de l’any 1963 i que va culminar com a professor a la Universitat de Vic.

 

L’horari en què es podrà veure l’exposició, a la sala de Ca l’Anita, entre el proper dissabte 18 de juny i el 31 de juliol, és divendres a la tarda, de 17 a 20 h, mentre que dissabtes, diumenges i festius, la mostra romandrà oberta de 12 a 14 h i de 17 a 20 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document