Estudiants de Roses visiten la instal·lació sobre la violència masclista "La Tercera Mirada"

Els estudiants de 4t d’ESO dels instituts de Roses estan realitzant al llarg d’aquesta setmana visites guiades a "La Tercera Mirada", una instal·lació d’Emma Alcalá que posa el focus d’atenció sobre la violència de gènere a través de la mirada d’un nen. L’Ajuntament de Roses ha organitzat aquesta programació, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, per sensibilitzar l’alumnat sobre aquesta greu problemàtica.
09/03/2021 13:05 -    

La mostra, oberta al públic al centre cultural Ca l’Anita des del passat mes de febrer i que es pot visitar fins al 14 d’aquest mes, es conforma d’una vídeo-creació i dels diferents elements als quals es fa al·lusió durant la projecció. Basada en fets reals, parteix de la documentació que l’artista va recollir durant les entrevistes realitzades a dones que han patit terrorisme masclista per a l’elaboració del seu anterior projecte fotogràfic "Cicatrices del alma".


En el decurs d’aquestes entrevistes Alcalá va observar que, en el cas de moltes dones, el detonant per adonar-se que el què estava passant era intolerable, eren els seus fills. L’artista decidí utilitzar aquest canal, la mirada infantil, com a via de connexió entre l'espectador i la història de maltractament psicològic de la qual parla. Per a Emma Alcalá, "les víctimes més vulnerables de la violència de gènere són els nens. No es pot créixer amb por, per la qual cosa cal protegir la infància. Cal fer un canvi de mirada. La violència no és una cosa inevitable".

 

 

Amb l’objectiu de donar a conèixer als joves rosincs aquesta realitat i sensibilitzar-los sobre la necessitat d’actuar contra aquesta problemàtica i per la transformació de la societat, l’Ajuntament ha organitzat visites escolars, guiades per la pròpia artista, que tenen lloc durant aquesta setmana. Avui dimarts, han assistit a la mostra els alumnes de 4’ESO de l’institut Illa de Rodes, que també han estat acompanyats per la regidora de Joventut, Verònica Medina, i pel regidor d’Ensenyament de Roses, Marc Danés.

 

Les persones interessades a visitar la mostra ho poden fer a Ca l’Anita fins al 14 de març, dins els següents horaris:

 

De dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h

Dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 17 a 20 h

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document