Evitem la pesta porcina africana

La proliferació de senglars cada cop més estesa al territori fa que aquests animals sovint accedeixin als nuclis urbans de les poblacions, sobretot buscant restes de menjar per tal d’alimentar-se. El fet que els senglars mengin restes d’escombraries de contenidors i papereres no només és un problema de convivència amb les persones i del manteniment de l’estat de neteja de l’espai públic, sinó que pot representar la transmissió de la malaltia de la Pesta Porcina Africana (PPA).
09/03/2023 12:48 -    

La PPA és una malaltia altament contagiosa de declaració obligatòria que afecta a porc domèstic i porc senglar i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, contacte amb objectes contaminats i a través del transport d'animals contagiats o de mitjans de transport contaminats. Tot i no tenir cap implicació en la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com una gran repercussió econòmica pel sector porcí.


És per aquest motiu, que resulta imprescindible evitar que els senglars es puguin alimentar de restes de menjar. Paral·lelament, la ingesta de restes d'antibiòtics llençats inadequadament a les deixalles urbanes, genera un desenvolupament de les resistències antimicrobianes en senglars, fet que perjudica directament a la salut humana


L’Ajuntament de Roses fa una crida a la ciutadania per evitar que els senglars tinguin accés a les deixalles. Cal dipositar correctament les escombraries a l'interior dels contenidors, no deixar restes de menjar a la muntanya ni en llocs exteriors i avisar els Agents Rurals en cas de trobar un senglar mort. D'aquesta manera s’evitarà la transmissió de la PPA, problemes a nivell de salut pública i molèsties i despesa econòmica associada a la presència de senglars en nuclis habitats.

PDF document icon Díptic informatiu PPA.pdf — Document PDF, 1.13 MB (1185312 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document