Gozos Mundanos i Tramonti Platja guanyen el concurs a millor tapa de la Ruta de les Tapes de Roses 2024

Aquest matí s’ha fet públic a l’Aula Gastronòmica de Roses el nom dels establiments guanyadors del premi Millor Tapa de la Ruta de les Tapes de Roses i del vi DO Empordà 2024: Gozos Mundanos ha estat el primer classificat en la votació popular, mentre que Tramonti Platja s’ha fet amb la primera posició en la votació del jurat professional. La campanya gastronòmica es va celebrar entre els passats 8 i 17 de març i ha comptat en aquesta edició amb la participació de 82 establiments rosincs.
Gozos Mundanos i Tramonti Platja guanyen el concurs a millor tapa de la Ruta de les Tapes de Roses 2024

Tramonti platja

04/04/2024 13:01 -    

Com en edicions anteriors, el públic assistent a la ruta podia votar la seva tapa preferida. Per emetre el vot, calia realitzar 9 degustacions de tapes diferents i votar via app o dipositant una butlleta a les urnes de què disposaven els establiments. La proposta “Cucurutxo de cua de vaca i foie” del restaurant Gozos Mundanos, ha estat l’escollida com a millor tapa en aquest apartat de vot popular. Enguany, s’han recollit un total de 5.205 vots vàlids (2.731 via app i 2.474 en paper).

 

Per la seva banda, el jurat professional de la present edició, format per l’assessora gastronòmica Àgata Alberó, la sommelier Laura Masramon (presents a l'acte d'aquest matí) i per l’assessor gastronòmic Jordi Àvila, ha atorgat la primera posició a la tapa "Caputxino de marisc" del restaurant Tramonti Platja.

 

Enguany, per gentilesa de la DO Empordà, els dos establiments guanyadors han rebut, a més del trofeu de la Ruta de les Tapes, un val regal per a una visita i tast de formatges per a 2 persones a la Cooperativa de Garriguella (premi tapa Jurat) i un esmorzar amb degustació per a 2 persones al celler Oliveda (premi tapa popular) .

 

El jurat també ha reconegut amb mencions especials els restaurants Gozos Mundanos (Menció a l’originalitat i a l’elaboració), Falconera (Menció a l’arròs fet al moment), Rocfort (Menció a la cuina catalana tradicional i de temporada) i La Bodeguita de al lado (Mencióa l’elaboració i a la comunicació).

 

Durant l’acte s’ha realitzat el sorteig entre totes les persones que van participar durant la ruta en el concurs emetent els seu vots, amb premis consistents en 5 "passaports" nominals per gaudir gratuïtament de totes les tapes de l’edició 2025 i 2 lots de vins. Els guanyadors i guanyadores han estat Garnia Christine (passaport nominal i lot de vins DO Empordà), Nancy Santos (passaport nominal i lot de vins DO Empordà), Sylvie Ripoll (passaport nominal), Rebeca (passaport nominal) i Robert (passaport nominal).

 

En finalitzar l’acte, el regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, i les dues membres del jurat s’han desplaçat al restaurant Tramonti Platja per fer entrega dels guardó que l’acredita com a guanyador de l’edició 2024 de la Ruta de les Tapes (Premi Jurat).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document