Guardons de la 6a Nit del Turisme Empordanès celebrada al Teatre Municipal de Roses

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), ha premiat el cuiner Jaume Subirós, ànima del Motel Empordà, i els empresaris Josep Moyano, fundador del Grup Prestige Hotels, i Sion Oliva, propietària del restaurant Cal Sagristà de Peralada, en un acte celebrat ahir dilluns, en el marc de la 6a Nit del Turisme Empordanès al Teatre Municipal de Roses i que va reunir prop de 200 persones.
06/02/2024 11:55 -    

Jaume Subirós ha rebut el premi Gastronòmic Xavier Sagristà per la seva trajectòria al capdavant de l’Hotel Empordà seguint el llegat que li va deixar el seu sogre, Josep Mercader; per la seva aposta decidida en tots els seus plats pels productes de proximitat i per la projecció internacional que fa de la comarca.

 

El premi Tramuntana d’Honor, que es concedeix a persones rellevants de la comarca per la seva vinculació al territori, ha recaigut en l’empresari Josep Moyano, fundador del Grup Prestige Hotels. Moyano va obrir el seu primer hotel a Roses al 1963 i actualment el Grup gestiona quatre establiments al municipi amb un miler de places. I Sion Oliva, propietària del restaurant Cal Sagristà de Peralada, ha rebut el premi  Lluís Fernández i Soler per tota una vida dedicada a l’hostaleria amb treball, constància i èxit.

 

Paco Pérez i Mateu Casañas, Socis d’Honor de la Cuina del Vent

Per altra banda, durant l’acte La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’AHAE va anunciar que incorpora els xefs Paco Pérez i Mateu Casañas com a Socis d’Honor, per la gran tasca que fan de promoció del producte del territori. El fill de Paco Pérez, Guillem, va ser l’encarregat de rebre la jaqueta de cuiner de la mà del president i vicepresident de la Cuina del Vent, Pep Piernau Amiel i Gregory Abella, que també la van lliurar a Casañas.

 

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech; el diputat i vicepresident de Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef; i l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, van participar en l’entrega dels guardons així com el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens.

 

Durant l’entrega dels guardons, que va estar conduïda pel periodista Santi Coll, l’artista Emma Yuzz va interpretar diverses peces de reggae , R&B i neo-soul .

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document