100 dies de govern a Roses

14/09/2007 00:00 -    

És una regla no escrita en democràcia que els nous governs tenen cent dies de gràcia per part de l’oposició i també, d’alguna manera, dels ciutadans i dels mitjans de comunicaciói.

Des de la meva perspectiva d’alcaldessa novella també he descobert que aquests cents dies cal que se’ls donin els nous equips per fer una immersió per conéixer el funcionament de la "maquinària" municipal i copsar el contacte amb la gent des de la nova responsabilitat assumida.

Tinc la sensació que fa més temps que estem al capdavant del nostre municipi; aquesta sensació pot ser deguda a la intensitat en què vivim cada un dels moments: primeres decisions, contacte amb la gent, reclamacions i reflexions, converses al carrer, a la carnisseria, al súper, a la peixateria...; el cert és que no parem i només sentim l’esgotament quan arribem a casa i, d’alguna manera,canviem el xip.

A més un govern plural com el nostra t’exigeix un procés d’encaix i d’adaptació mútua i m’alegra poder dir que la relació amb els meus companys i companya de consistori està resultant molt fàcil; els secret? Doncs que tots cerquem el mateix: un govern eficaç, honest i productiu pels la nostra gent.

També assumeixo que la feina municipal, que "enganxa" molt no té fi. Ens obliga a un comportament agònic en el sentit que Unamuno donava a aquesta paraula: quan s’ha aconseguit un objectiu no recrear-s’hi massa i anar per un altre. Aquesta dinàmica continuada ha de conjugar-se amb un treball serè, ben planificat i d’equip perquè hem de sumar totes les potencialitats possibles.

Tenim la sort, i el repte, de governar un muncipi amb molta personalitat, dinàmic, econòmicament potent i estratègicament referent a la comarca: turisme, comerç, pesca indústries, serveis i una mica d’agricultura en l’aspecte econòmic i plural des del punt de vista social. Hem de continuar conjugant progrés i cohessió; ser capaços d’avançar-nos a determinades dinàmiques –estic pensant en el turisme i la pesca especialment- per continuar progressant d’una manera ordenada i continuada.

La Ciutadella i el Cap de Creus: dues joies que han d’aportar un valor afegit al municipi; sabem que per si soles no ho faran; necessiten de la nostra ma en forma d’imaginació i acció política intel.ligent. N’estem convençuts i treballem en projectes que facin realitat aquest legítim desig. Seran projectes per la gent, amb la gent proposats i coordinats des del govern municipal; projectes a mig termini, sense presses però també sense pauses; potser la figura dels sherpas ens ajudaria a entendre el que vull dir: avançar d’una manera aparentment lenta per que assegura fer el cim.

Vaig a dir una obvietat: els alcaldes, les alcaldesses, els regidors i les regidores passen; el poble permaneix. La nostra principal preocupació ha de ser que el nostre pas per l’Ajuntament hagi servit per a què els nostres conciutadans i conciutadanes tinguin millors serveis, millor qualitat de vida i la sensació de què malgrat les dificultats, que sempre n’hi ha, Roses avança, segura i confiada.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document