300 parelles de ball de saló es donen cita a Roses el 14 i 15 de novembre

El Pavelló Poliesportiu de Roses acull el 14 i 15 de novembre dues competicions de balls de saló, amb la participació de més de 600 ballarins: El I Campionat d’Espanya de Clubs 2009 i el I Open Nacional Roses 2009.
poster campionat

poster campionat

05/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Campionat d'Espanya de Clubs divideix la competició en quatre grups d’edats, que va des de la categoria júnior, amb ballarins fins a 14 anys, youth (fins a 18 anys), adults (fins a 35 anys) i sèniors (a partir de 35 anys). La participació prevista per al proper cap de setmana és de més de 30 clubs provinents de les comunitats de Catalunya, Aragó, Balears, València, Madrid, Castella la Manxa i Galícia.

Per la seva banda, l’Open Nacional Roses 2009 aplegarà unes 300 parelles de ball provinents de tot l’estat espanyol. Aquesta prova és puntuable per al rànquing nacional de l’AEBD (Associació Espanyola de Ball Esportiu i Competició). Pel que fa a l’equip de jurat, aquest estarà format per una quinzena de jutges nacionals i internacionals.

Les competicions tindran lloc entre el dissabte 14 i el diumenge 15 de novembre. Als matins, de 9 a 14 h se succeiran les proves de l’Open de Roses, mentre que les tardes (de 14 a 21 h), s’han reservat per al Campionat de Clubs. Diumenge, a les 19 h, tindrà lloc l’anomenat "Duel d’estrelles en cadira de rodes", que comptarà amb la participació de dues parelles gironines on un dels components és discapacitat.

L’especialitat de ball que centrarà el certamen és l’anomenat ball esportiu, conegut també com a ball de competició, el qual comprèn determinades formes evolucionades de ball que tenen una tècnica tipificada i que són objecte de competicions de caràcter esportiu. Està dotat d’unes peculiars característiques plàstiques i estètiques, que el fan molt popular i amb gran nombre de seguidors.

El preu de l’entrada és de 10€ per jornada sencera, jubilats 5€, mentre que els nens menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta. L’esdeveniment s’enregistrarà per a la seva propera emissió per TV3 (Canal 33), Aragó TV, IB/3, Canal 9, TDI Catalunya i una trentena de televisions digitals.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document