8 nous desfibril·ladors a Roses

Roses compta des de la setmana passada amb 8 nous desfibril·ladors instal·lats a diferents punts estratègics de la població, els quals possibilitaran socórrer víctimes d’aturada cardíaca a partir d’ara. Els punts on s’han situat els aparells són: plaça Catalunya, Port Esportiu, Pavelló Poliesportiu, plaça del Mas Oliva, Santa Margarita (al costat de l'oficina de turisme), Mercat Cobert, estació d’autobusos i plaça de l'Alegria, al Mas Mates.
Desfibril·lador

Desfibril·lador

25/01/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’actuació ha estat possible gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament de Roses i DipSalut, entitat impulsora del programa "Girona, territori cardioprotegit", que contempla la implantació de fins a 650 d’aquests aparells arreu de les comarques gironines per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària. A Roses, passa a sumar-se a les actuacions engegades a través de la Policia Local l’any 2011, moment en què ja es van instal·lar aparells desfibril·ladors mòbils en tres dels seus vehicles.

Els nous aparells estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser ben visibles i accessibles a tothom les 24 hores), en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. A més, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.

Tots els aparells són automàtics, molts senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació prèvia. No obstant, Dipsalut programarà properament accions per ensenyar a utilitzar-los i donar-los a conèixer entre el veïnat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document