A la primavera, patis oberts a Roses

A partir del proper 4 de maig i fins al 29 de juny, l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició de l'activitat “Patis Oberts” a les escoles Els Grecs i Narcís Monturiol del municipi. L'obertura d'aquests espais tindrà lloc els dissabtes, de 16 a 19 h, i té per objectiu que infants i joves d'entre 10 i 18 anys, els utilitzin com a espai de trobada, convivència i relació, per jugar i fer esport, contribuint a la millora de les seves habilitats personals i socials.
30/04/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta iniciativa arriba enguany a la seva tercera edició i prossegueix les activitats engegades per acord de la comunitat educativa de Roses la primavera dels anys 2011 i 2012 en el marc del Pla Educatiu d'Entorn, com a resposta a la necessitat de poder disposar d'espais públics oberts per jugar a bàsquet i futbol detectada entre els joves del municipi.

Obrir els patis possibilita als joves l’accés a aquests espais d’ús públic durant el seu temps lliure, permetent als monitors que dirigeixen les activitats portar a terme intervencions de tipus preventiu i educatiu que fomentin valors relacionats amb l’ús cívic de l’espai públic i la relació amb l’entorn. D'aquesta manera, s'optimitza l’ús del centre escolar, potenciant-ne la vessant social i educativa, en un espai segur i pròxim al jove.

L'edició d'enguany s'iniciarà el proper dissabte 4 de maig i finalitzarà el 29 de juny, a excepció dels dies 1 i 22 de juny, en què es tancaran els patis de l'escola Els Grecs i Narcís Monturiol, respectivament. Pel que fa a l'edat dels participants, l'escola Narcís Monturiol es destina a infants i joves de 10 a 14 anys, mentre que el pati de l'escola Els Grecs acollirà els joves de 14 a 18 anys. Ambdós espais disposaran de servei de monitor vigilant per regular la convivència i l'ús dels espais i es proporcionaran pilotes per jugar. No cal inscripció prèvia. Els infants i joves que hi accedeixin ho faran sota la responsabilitat de les seves famílies.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document